zondag 12 mei 2013

10 dingen

... die ik leuk vind aan diabetes. 

Ik was ooit al eens een lijstje begonnen om het hier te plaatsen, maar het was blijven liggen. En toen zag ik deze dame in een filmpje haar tien dingen opsommen. Ze begon te schrijven en 't werden er uiteindelijk 15.

Zo'n lijstje is een mindfulnesstruuk om negatieve gevoelens in perspectief te plaatsen. Als je positieve dingen vertelt over iets wat toch behoorlijk negatief is op zich, kan je niet anders dan alles een beetje in perspectief zien. Net zoals een goede (niet diabetische) vriend ooit tegen me zei: jij hebt wel geluk dat je diabetes hebt! Het klinkt vreemd, maar het is waar. Het ging toen over de mensen die je leert kennen en de steun die er in die gemeenschap te vinden is.

Mijn lijstje was gestopt op 7 stuks, maar ze zitten er alle 7 tussen. En de andere acht zijn ook meer dan herkenbaar! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten