maandag 13 mei 2013

PowerLED lichtbrug - dimmer

Onder het motto: ook alles wat foutloopt gaan we bloggen komt dan nu de kemel van de dag.

De LEDlichtbrug, je weet wel die constructie die ik gebruik om de katten te verlichten, had dus nood aan drie dimmers. Eéntje voor de linkse kant, eentje voor de bovenste rail en ééntje voor de rechtse LED's. Dat is handig als je katten wilt verlichten.

Maar het zag er nog zo uit vorige keer. Natuurlijk moet dat anders, want we gaan nu in "productie" hè ;-)

Daarom werd dus alles op een printplaat gesoldeerd en meteen kwam het goede voornemen boven om dit keer alles ook echt af te werken. Dat wil dus zeggen dat het op z'n minst een mooie behuizing moest krijgen. Tot daar geen probleem.Maar dan zie je meteen dat ik niet de goede apparatuur heb om dat mooi af te werken. Zoals een goede doe-het-zelver het beaamd heeft die een Dremel in huis en geen CNC freesmachine.
Daar komt bij dat zelfs met het simpele werktuig enige ervaring nodig is die ik helaas mis. Maar dat is niet erg, ik was immers van plan om een laatste stap te zetten om een mooie afwerking te bekomen.Dit was die laatste stap. Het plan was om dit tekeningetje dat ik in Paint heb gemaakt over de 8x8 lichtjes en de drie knopjes te plaatsen zodat het juist past. Alles is haarfijn uitgemeten, dus daar is zeker niks mis mee.Ik heb 3 kolommen van 8 LED's in het rood getekend en de drie drukknoppen zouden ingedrukt kunnen worden op de afdruk.

Dan was er dus een laserprinter nodig die mooie kleurtjes op een transparant kan afdrukken. Dat had veel voeten in de aarde, maar het is gelukt. De transparant heb ik uitgeknipt en dan op de behuizing vastgekleefd.

En toen liep alles dus mis. Secondenlijm was zeker geen goed idee, want de transparant kleeft helemaal niet overal vast. Onder de drukknoppen heb ik een laagje Pritt corrector aangebracht omdat de achterkant wit moet zijn (anders zie je geen contrast van de kleuren van de knoppen). Die zie je er overal door. Bovendien zitten de knoppen te veel naar voor en ze drukken de transparant te veel weg waardoor die loskomt.

Geef toe dat het idee goed was. Ik hoop dat ik alles nog goed krijg, want secondenlijm verwijderen kan in principe niet. De behuizing en de matrix is wellicht beschadigd.

Back to the drawing board. Maar het zal voor later zijn. Eerst even andere plannen !


Geen opmerkingen:

Een reactie posten