zaterdag 11 mei 2013

De voeding

Als je niet de neiging hebt om spullen weg te werpen heb je natuurlijk na een tijdje een flinke verzameling. Daar komt nog eens bij dat ik een andere neiging wél heb, en dat is de neiging om alsmaar nieuwe spullen te kopen. Uiteraard zijn de spullen waar ik over spreek meestal voorzien van een netstroomadapter omdat het altijd over elektronische spullen gaat.

Ik had nooit de neiging om daar verder veel bij stil te staan. Ondertussen ben ik enkele keren van woning veranderd en nu was het moment daar om in de grote verzameling eens een beetje orde te scheppen. De nieuwe werkplek heeft nu extra bergruimte en deze keer moeten de dozen ook echt gesorteerd worden. Dat was het hele idee van de werkplek: ik moet vanaf nu gewoon een doos openen of een bakje met bijhorend etiket opzoeken waar het gezochte hebbeding in voorgesorteerd is.

En als ik ooit nog eens een netstroomadapter nodig heb, kan ik dus uit deze doos kiezen:Voor alle duidelijkheid: het gaat dus niet om adapters die nog bij toestellen horen die in gebruik zijn. Er zijn wel een hele hoop spullen waar de adapter van het toestel gescheiden is zonder dat ik kan zien welke adapter bij welk toestel hoort. Die zitten dus ook in deze doos, maar ze zijn nutteloos als ik niet weet van welk toestel het is. Meestal staat er immers niet hetzelfde merk of typenummer op het toestel en de adapter. Als het wel zo is, zitten die niet in deze doos, dan zijn ze bewaard bij het toestel. Dit zijn dus de "wezen", dus adapters die ik niet kan plaatsen en de adapters waar het toestel van verdwenen is.

Gelukkig kunnen ze sinds mijn nieuwe hobby een nieuw leven krijgen. Elk idee dat ik heb heeft immers spanning nodig.

Ik mag dus nog veel ideeën hebben :-)

2 opmerkingen: