vrijdag 10 mei 2013

Eind goed, al goed

Ik moet nog altijd even slikken als die bedrijfsnaam als onderwerp in een e-mailbericht verschijnt. De naam is van het bedrijf dat mij een rechtszaak had aangespannen met een mega claim die me op slag failliet zou laten gaan als de rechter daar mee akkoord ging. Maar gelukkig deed die dat niet. Sterker nog, buiten het not guilty verdict kwam er een deftige vermaning in zijn richting dat je niet zomaar zulke dingen kan eisen zonder dat er enig bewijs van is.

Maar dit e-mailbericht is van mijn advocaat en de inhoud is positief. Na de uitspraak gold er een termijn van één maand voor de tegenpartij om in beroep te gaan. Die termijn is verstreken en de andere partij heeft geen kik meer gegeven. Hiermee zijn haar eisen naar het rijk der fabelen verwezen. Zo staat het in het bericht, ik denk niet dat het juridisch jargon is, maar het is duidelijk: it's over! Finito, gedaan.

Een gerechtsdeurwaarder in de woonplaats van de tegenpartij betekende inmiddels een dwangbevel om de kosten die de rechtbank begrootte terugbetaald te krijgen. Dat is dus nog even afwachten, maar het spreekt voor zich dat hier geen weg rond is. Uiteraard komt een terugbetaling van kosten die ik maakte altijd goed van pas. Nu ik sinds enkele maanden werkloos en daarna werkonbekwaam werd, komt dat nog meer van pas.

Me happy !

2 opmerkingen: