vrijdag 31 mei 2013

Printplaten zelf maken

Hoogmoedig? Nee hoor, helemaal niet. Het petieterig kleine ontwerpje maal acht op een vel papier... daarna op een transparant. Als je die in twee knipt, hou je er twee keer vier over. Ik hoef niet naar het copycenter te gaan om er een echte super zwarte transparant van te maken. Twee identieke afdrukken uit de laserprinter kan je op elkaar leggen en vastkleven met wat plakband. Het resultaat is wonderbaarlijk!

Ik heb er 5 geprobeerd, en er zijn er meteen 3 gelukt. De belichting van 2 minuten is ideaal. De juiste concentraties van de ontwikkelaar en het etsbad heb ik uitgeprobeerd. Met een temperatuur van 40 graden in het etsbad duurt het etsen slechts 8 minuten.

Ik ben super super super tevreden dat dit zo vlot lukt. Er gaat een wereld voor me open als ik zelf SMD electronica kan maken.

En dat ik het kan, dat is natuurlijk gedocumenteerd ;-)Geen opmerkingen:

Een reactie posten