maandag 24 juni 2013

Cursus

Het klinkt eigenlijk heel spannend, wat ik tot nu toe kon lezen op de website http://pluralsight.com/. Dat is een plaats waar je zowat alles kan aanleren wat je maar wil als het met programmeren te maken heeft. Het is ook meer dan lezen, want de cursussen zijn interactieve filmpjes die sterk de nadruk leggen op voorbeelden om een theoretisch model uit te leggen.

Onder het motto: programmeren moet je niet lezen maar doen, kan dit dus best tellen. De voorbeelden volg ik meteen samen in Visual Studio terwijl ze getoond worden op het scherm. Je moet dat immers zelf proberen om te zien wat er wordt uitgelegd, anders blijft bij mij zeker nooit iets hangen. Maar dat gaat voorlopig dus goed.

Het plan was veel ouder dan vandaag, ik had immers een goed C++ boek aangeschaft om eerst de basis grondiger te bekijken die ik nodig heb om echt .net developer te worden. Het gaat dan echt wel om omscholen in mijn geval, de 16 jaar Delphi ervaring doen zeker ter zake. Maar de basis is nu eenmaal helemaal anders: ik ben Turbo Pascal syntax gewend, en C++ is nu eenmaal een heel ander verhaal. Nu lukt dat allemaal wel hoor, ik ben in feite al enkele maanden aan 't spelen met Arduino's en microcontrollers, en dat luistert ook enkel maar als je C++ spreekt.

Het eerste deel zit erop en daarmee is meteen mijn proefperiode voorbij. Nu wordt het betalen in harde dollars als ik de volgende cursussen wil volgen. Nu ja, aan 50$ per maand zal dat wel meevallen. De cursus die ik eerst in februari wou volgen maar heb moeten afblazen wegens de hernia kostte meer dan duizend Euro.

En meteen heb ik een certificaat! Het bewijs dat ik het allemaal kan is er. Ik heb wat oefeningen gedaan en een korte test. Dan zei ie dat ik niet alles juist had, maar 83% is nog goed hé. Ik kan me niet herinneren dat het in een echte school ooit zo goed was.
Wellicht zal het later wel wat minder vlot gaan. Dit heette immers "C# from scratch". Dus beginnen vanaf nul, zonder dat je ervaring hebt.

Dat zet het wel een beetje in perspectief ;)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten