dinsdag 23 juli 2013

Het bos

Er is een bos in de buurt! En ja, dat is vreemd als je in de binnenstad woont. Toch is het zo, het ligt op slechts drie kilometer van de Antwerpse kathedraal.

Ik heb het nu een paar keer bezocht en herinnerde me meteen dat ik hier vroeger vaak kwam zonder te weten wat het was. Als je op linkeroever wandelt of fietst kom je plots in dit bos terecht en meteen lijkt het alsof je in een andere wereld zit. Daarom ging ik er vroeger geregeld fietsen, het is een verademing als je uit de drukte van de binnenstad komt.

Helaas moet het binnenkort verdwijnen. Bij de aanleg van de Oosterweelverbinding zal het gekapt worden om dan daarna opnieuw te herrijzen met nieuwe snelgroeiende bomen en planten. Maar wat het nu zo mooi maakt zijn net die gigantische bomen die we dus in de toekomst zullen missen.

Dat is één reden waarom ik hier graag een multicache zou leggen. Met een oppervlakte van bijna 100 ha is er ook zeker plaats genoeg voor mijn 8 waypoints. Maar er is nog een reden. Als je in een bos een geocache wil plaatsen, moet je daar toestemming voor krijgen van het Agentschap voor Natuur en Bos. Dat wil ook zeggen dat je niet zomaar kan doen wat je wil. Ik heb er geen ervaring mee, maar hoorde al vaak verhalen dat het heel erg nauw komt.

Ik hoop dan ook dat het hier misschien een beetje minder streng kan zijn. Op de website staat de melding "Momenteel is er geen beheer wegens de plannen voor de Oosterweelverbinding". Dat is ook te merken ter plaatse. De infoborden zijn allemaal groen en de zitbanken zijn lang niet gebruikt en velen zijn stuk. Laat dat nu net leuke plaatsen zijn om waypoints te verstoppen.

Er ging al wat mailverkeer heen en weer om toestemming te krijgen. De laatste stap is de boswachter zelf, maar die antwoordde dat ie met verlof was. Hij zei dus ook niet meteen nee.

Volgende week weet ik meer :)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten