vrijdag 2 augustus 2013

Het westerterras

Omdat het Zuid in 't westen ligt, is de verwarring altijd compleet. Als je dan nog eens twee terrassen hebt waarvan er één uitkuikt op het zuiden en één op het westen, kan je van deze beschrijving wellicht niks meer maken.

Het Zuid is een herkenbare wijk in Antwerpen. We herkennen dus de gebouwen goed vanop de hoogte waarop we wonen. Het Zuid ligt uiteraard ten zuiden van Antwerpen centrum, maar wij wonen ook ten zuiden van het centrum. We wonen dus rechts naast het Zuid als je op de kaart kijkt. Dus als wij naar 't Zuid kijken, kijken we naar het westen.

Al deze verwarring is zo moeilijk in een discussie die gaat over welk terras je nu best gebruikt. Het hangt er gewoon vanaf hoe laat het is en of de zon fel schijnt. Maar ons eigen zuiderterras is datgene dat we altijd gebruiken. Het westerterras gebruiken we nooit omdat het niet uitgeeft op de woonkamer, maar op mijn bureau.

Toch vonden we het beter om ook daar tuinmeubelen te zetten. Die hebben we nog niet, maar volgende zomer worden die aangeschaft. En de reden is deze: het avondbeeld aan deze kant is adembenemend. Hier gaat de zon onder en op deze warme zomeravonden blijft het hier aangenaam tot een heel eind in de nacht. Ik heb dan maar even de meubelen van het andere terras geleend om het uit te testen.

En het is goedgekeurd! Het is hier echt geweldig :)

3 opmerkingen: