maandag 23 september 2013

Dexcom en Skin Tac Wipe

Wat ik tot nu toe altijd deed om de langere levensduur van mijn Dexcom glucosesensor te ondersteunen was gebruik maken van extra klevers die de originele witte klever verstevigen.

De klever die aan de sensor hangt, werkt heel erg goed en de leverancier haalt ook zeker de vooropgestelde termijn van zeven dagen vooraleer ie er werkelijk afvalt.

Maar als je, zoals de meesten dat wellicht doen, de sensor langer dan zeven dagen wenst te gebruiken, volstaat dat zeker niet. Zeker als je vaak een bad neemt en daar - zoals ik - ettelijke tijd in wenst te relaxen ;-)

Daarom gebruikte ik tot nu toe altijd Tegaderm klevers of de handige Opsite doorzichtige klevers die je op een rol kunt aankopen in de apotheek. Die moet je dus nog over de witte klever plakken en je moet uiteraard zorgen dat je een grotere oppervlakte afplakt, anders heeft het weinig zin. Ook moest ik steeds een gat knippen in de klever om de zender vrij te houden.

Toen hoorde ik de tip dat er ook lijm bestaat die extra stevigheid geeft aan bestaande klevers. Dat is dus wat dit kleine doekje doet. Ik gebruik het nu enkele weken en ik ben er heel erg blij mee.

De bedoeling is dat je met dat doekje over je huid wrijft en dan 30 seconden wacht. De lijm wordt extreem kleverig en alles wat je nu aanbrengt blijft heel erg lang zitten. Dan plaats ik de sensor zoals ik dat altijd doe, en nu gaat die dus makkelijk twee weken mee zonder los te komen. Als dat na twee weken toch gebeurt en je wil de sensor nog steeds niet opgeven (dat is bij mij meestal wel zo), dan neem ik een nieuw doekje en bevochtig de losgekomen randjes van de klever langs onder. Gewoon weer aandrukken en je kan weer een hele tijd verder.

Ik heb gemerkt dat je beter in plaats van je huid, de klever kan bevochtigen met lijm voor je hem aanbrengt. Dan is er geen extra lijm rond de klever en dan blijft je t-shirt niet meteen aan je lijf plakken na het aanbrengen van de sensor :-)


Op die manier gebruik ik dus twee doekjes per sensor, en zo ben ik toch van plan om met deze doos van 50 die ik op een Engelse site bestelde, een jaar of langer toe te komen.mijn diabetesblog: http://diabetes.jangeox.be


4 opmerkingen: