vrijdag 27 september 2013

Schoenen te koop?

Zien jullie dat ook? Waarschijnlijk niet. Waarschijnlijk komt er enkel bij mij nu opstaan dat er bij Zalando een actie loopt die ik niet mag missen. Het hangt af van je surfgedrag wat je nu ziet. Het is een intelligent systeem dat achter de reclame zit die plots hier is verschenen tussen de berichten.

Geef toe dat mijn nieuwe voornemen om snel rijk te worden een goed idee is. Ik heb er zelf nooit aan gedacht, maar het kwam me ter ore dat het heel eenvoudig in te stellen is in Blogger, dat is het platform waar deze blog op draait. Da's natuurlijk ook niet zo moeilijk want het is allemaal hetzelfde bedrijf dat die dingen ondersteunt.

En nee, natuurlijk ga ik er niet rijk van worden. Als het meezit, kan ik misschien elke maand een koffie gaan drinken van de opbrengst. Maar een tweede idee dat lang geleden al speelde kwam hierdoor weer in mijn hoofd. Dat is mede de reden waarom er plots reclame staat. Lees je dat goed, dat woordje mede? Ik wil er dus wel degelijk iets aan verdienen, laat het volgende niet als excuus overkomen. Ik mag met mijn blog doen wat ik wil hè, en als ik nu graag reclame plaats, doe ik dat gewoon ;-)

Maar ik dacht al even om het een beetje te promoten, wat hier staat. Ik spreek nu enkel over de pagina's die over mijn nieuwe alcoholvrije levensstijl gaan, laat dat duidelijk zijn. Het was niet het originele plan van deze blog, maar inmiddels heeft het een groot deel van mijn begeleiding die ik vroeger van psychologen kreeg, overgenomen. En dat gebeurt zomaar, zonder iets te doen. Nu ja, da's niet echt waar, ik moet het wel allemaal neerschrijven natuurlijk.

En ik voel in mijn omgeving dat dat goed is. Ik krijg vooral positieve reacties op dat deel van de blog. Op het rest ook hoor, maar dat is voor mij toch het meest waardevol. Er zijn trouwens ook negatieve reacties, maar niemand durft ze tot nu toe recht in mijn gezicht uitspreken. En sinds een tijdje krijg ik ook af en toe positieve reacties van compleet vreemde lezers. Mensen komen hier per toeval terecht en beginnen alles te lezen. Het is fijn om te horen, dat betekent dat het zelfs voor vreemde mensen al iets heeft betekend.

Daarom dacht ik al een tijdje geleden van opnieuw reclame te maken op Google. Ik deed dat vroeger ook toen ik de Atkinswebsite had gemaakt, en dat gaf echt wel heel mooie resultaten. Toen had ik natuurlijk budget, want ik had net een super goede deal gedaan en 5000$ verdiend aan de verkoop van mijn toenmalige domeinnaam.

Nu heb ik uiteraard geen geld, dus ik kan dat niet. Ik hoop nu dat er met die reclameboodschappen toch wat euro's binnenkomen, en dan open ik opnieuw een account als adverteerder. Diegene die ik heb, werkt misschien zelfs nog. Toen vulde ik die telkens aan met schijven van 50€ en als de hype groot was, het dubbele. Dan kwam ik eerst in de zoekresultaten staan als iemand "atkins" intypte in Google.

Dat is nu dus ook de bedoeling. Stel dat je "stoppen met drinken" of "alcoholverslaving" Googelt, dan zou ik dus graag in de zoekresultaten verschijnen. Ik moet nog goed nadenken over zoekwoorden en een mooie domeinnaam die vóór jangeox.be komt te staan. Op dit moment is dat alcohol.jangeox.be, maar dat kan beter. Ik denk aan nuchter.jangeox.be of zo. Dan kom je op deze blog terecht, meteen gefilterd op de tab alcohol.

En misschien, heel misschien... is er ooit iemand die een probleem heeft en op die manier zijn of haar beste beslissing ooit neemt, net zoals ik dat ooit deed. Dat wens ik namelijk iedereen toe.

En dan is ook die koffie mij wel gegund, zou ik denken ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten