zaterdag 21 september 2013

Schot in de zaak

Het is na een tijd een stukje geschiedenis, zo'n blog. Om te weten wanneer ik de laatste keer verbaasd was dat onze elektriciteit nog steeds niet in orde was, wist ik dat ik moest zoeken naar een blogtitel "Je zou denken...". Die verbazing is er nog steeds, want de elektriciteit is nog altijd niet gekeurd. En de titel is ondertussen anderhalf jaar oud.

Ondertussen waren de werkmensen gestopt zonder hun job af te maken. Om een andere vakman te vinden, kan je de Gouden Gids openslaan en nummers opbellen. Dat deden we ook, zonder resultaat. Niemand heeft zelfs interesse om langs te komen voor een offerte. Je zou denken ... dat het toch crisis is en vakmensen blij zouden zijn met een nieuwe werf, hoe klein die ook is (qua job todo bedoel ik natuurlijk ;-) )

En toen... gebeurde er iets heel vervelend. Je zou denken dat degene die verantwoordelijk is voor die twee gaten in onze muur een prutser is. Het laatste dat je dan zou doen is aan deze man, die trouwens wel een vakman was en ons gebouw heel goed kende behalve dat ene dunne muurtje, een offerte vragen om na het dichten van zijn gaten ook onze elektriciteit af te werken. Toch heeft mijn ventje dat gedaan ! Ik vond het redelijk gewaagd, maar soit. Erg veel andere opties waren er niet.

En dit weekend was het dan zo ver. Ja hoor, ook dat heeft tijd nodig. En heel veel belwaarde. Maar hij was er dus, samen met een jonge snaak die alles kent van zekeringen en technische plannen. Volgens mij is dat ne goeie, want hij is ook DJ. En hij was sympathiek want hij vond mijn kamer niet rommelig :D

Nu is er dus aarding in ons appartement. Halleluja! Nu nog een technisch plan dat de jonge snaak op zijn computer zal tekenen en dan zijn we klaar om een keuringsattest te ontvangen. Niet te vroeg victorie kraaien, maar het komt nu toch wel echt dichtbij.

Dat mag ook wel, want in november wonen we hier twee jaar.

3 opmerkingen: