woensdag 2 oktober 2013

nuchter.jangeox.be

Dat lukt toch helemaal niet, je kent me toch? Of je kent me helemaal niet en dan leg ik het even uit. Die uitleg vind je trouwens meteen terug als je deze pagina via Google bereikt hebt met een advertentie die ik betaald heb. Nu heb ik toch wel in één zin alles al gezegd wat ik op deze pagina wou zeggen zeker?

Maar eerst een intermezzo. Wist je dat die advertenties akelig nauwkeurig werken? Nu moet je eens kijken hoe mijn blog er deze morgen uitzag op mijn PC. Geef toe, dit geeft de uitdrukking "de nagel op de kop" toch wel een nieuwe dimensie, niet?


Maar ik ging nog eens kort uitleggen dat de rem kapot is. Het komt erop neer dat ik niks rustig aan kan doen, het is meteen alles of niks. Dat wil zeggen dat geduld er ook niet is, en zeker niet in die mate dat ik zou kunnen afwachten wat die advertenties gaan opbrengen. Wat weet ik ondertussen al wel? Dat ze genoeg zullen opbrengen om zelf een nieuwe campagne te starten. En dat is bij deze gebeurd.

De domeinnaam die ik koos is nu nuchter.jangeox.be. Als je die intypt, kom je gewoon op deze blog terecht maar je ziet enkel de pagina's die ik schrijf over alcohol. Het is dus hetzelfde als bovenaan op de tab "alcohol" klikken op mijn gewone blog. Natuurlijk is er geen hond die deze domeinnaam kent en geen kat die hem zal onthouden. Daarom zijn er dus zoekwoorden die ik nu zelf bepaald heb. Dit is het lijstje tot nu toe:Als je één van die woorden ingeeft in Google, zal ik dus ooit ergens verschijnen als gesponsorde link.
En die ziet er nu zo uit:


Als er iemand op dat vakje klikt in de zoekresultaten, dan moet ik daar dus voor betalen. In het overzichtje van de zoekwoorden kan ik zelfs een bod doen per zoekwoord, maar op dit moment staan ze allemaal op 10 cent per klik. Dat is de kolom CPC (cost per click).

Dat is natuurlijk weinig geld, en ik zal dan ook nooit bovenaan komen in zoekresultaten. Mensen die echt producten verkopen om te stoppen met drinken bijvoorbeeld, hebben wellicht veel meer budget per klik op hun advertentie. Ik ben maar een kleine garnaal, maar we zullen zien wat dit geeft. In elk geval zal het nooit meer dan 30 cent per dag kosten, dus maximum 3 keer per dag mag iemand er op klikken. Als die limiet is overschreden, verschijnt de advertentie niet meer.

Ik stel dit nu zo in omdat ik maar 10€ startbudget heb genomen. Ik moet ze eigenlijk eerst verdiend hebben, remember? ;-)
Dan zou dat budget dus één maand meegaan. Tegen die tijd weet ik wel of de opbrengst er ook zal zijn, maar voorlopig ziet dat er best wel OK uit.

Dus om het kort samen te vatten in één moeilijke alinea... probeer te volgen hè...
Als iemand op mijn blog terechtkomt omdat ie bijvoorbeeld het filmpje van "my useless box" heeft gezien, dan ziet ie ook advertenties. De kans is groot dat die hem interesseren, want ze zijn ook gericht op elektronica. Als hij daar op klikt, genereert dat geld. Dat geld zorgt ervoor dat iemand anders die in Google "stoppen met drinken" ingeeft, ook op deze blog terecht komt omdat ik met het geld van de eerste adverteerder nu zelf adverteer op Google.

Dat is toch echt geweldig :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten