dinsdag 1 oktober 2013

Dynesys dilemma

Er was een klein dilemma ontstaan, maar echt veel opties om te kiezen waren er niet. Vandaag had ik een sollicitatiegesprek en ondertussen was het behoorlijk lastig om dat in de praktijk geregeld te krijgen. Het dilemma heeft uiteraard alles te maken met de gezondheid. En dan uiteraard met het feit dat ze mank loopt. Dat kan je ook redelijk letterlijk nemen, merkte ik vandaag.

Om te beginnen was het eigenlijk niet de bedoeling om dit te doen. Ik kan potentiële nieuwe werkgevers (of noem ik het nog klanten?) immers geen enkele redelijke termijn meer vooropstellen die ik nog nodig heb vooraleer ik de arbeid kan aanvatten. Je begrijpt dat dit geen klein probleem is als je op gesprek gaat. Ik heb dat dan ook meteen moeten uitleggen.

Dat er iets mis was, had de interviewer natuurlijk meteen gezien. Ik kan het inmiddels niet meer verbergen dat ik moeilijk kan stappen. Waarom ik dan toch de afspraak had gemaakt was simpel: ze dateert van enkele weken geleden toen er nog wél een echte beschikbaarheidsdatum was. 't Is te zeggen, ik kon op z'n minst een reëel beeld geven.

Maar terug naar het dilemma. Ik wist niet wat te kiezen: ofwel neem ik de medicatie die nu is voorgeschreven, inmiddels 2 maal daags 20 mg Targinact en kom ik met de trein naar het gesprek omdat ik geen voertuig mag besturen, ofwel neem ik deze ochtend geen Targinact en rijd ik er met de auto naartoe. Ik koos het tweede en dat was de goede keuze. Een ander punt is immers ook het feit dat je best met een helder hoofd naar zo'n gesprek gaat, en helaas is dat geen optie met dit medicijn.

Nadeel was dus ellendig veel pijn overdag - het gesprek was inmiddels verschoven naar 15u - en een behoorlijke mankepoot toen ik aankwam. Het bedrijf heeft enkele trappen van de lager gelegen parking naar de inkom en ik kreeg meteen de vraag van een brave werknemer (dat vermoedde ik toch aan zijn kledij te zien) of het wel ging. Ik heb hem maar gerustgesteld dat het wel OK was.

Zoals dat meestal gaat, kan je weinig zeggen over een eerste kennismaking. Ik heb plus- en minpunten en de gezondheid speelt uiteraard mee. Als ik in aanmerking kom, zal dat uiteraard enkel zijn nadat er meer duidelijkheid is. Die hoop ik volgende week te krijgen als ik de chirurg heb ontmoet. We hebben dan ook meteen afgesproken om die info door te spelen als ik aan de andere criteria voldoe.

We gaan dus weer veel afwachten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten