maandag 4 november 2013

If it sounds too good to be true...

... it usually is!

Dat staat op elke website waar dingen verhandeld worden. Ik had al enige nare ervaringen met een auto die met een valse cheque betaald werd en vorig jaar zelfs één die helemaal niet bestond. Het zinnetje staat ook op websites als 2dehands en e-bay. Maar dus ook op mijn favoriet in China.

Ik weet het, ik heb dat hier al vaker gezegd dat AliExpress echt de max is als je koopjes zoekt in elektronicaland. Dit keer is het een beetje anders, want de prijs van deze stappenmotor was zo laag dat zelfs met alle verontwaardiging die ik al voelde vanwege lage prijzen op die site, dit keer wel écht wist dat het onmogelijk was.

Deze motor is een echte stappenmotor. Het woordje hoort hier thuis omdat ik al veel speelgoed kocht dat ongeveer hetzelfde doet - en waar ik trouwens heel tevreden over was - maar dit aanbieden voor 1.6$ is een typfout. Ik was zo zeker dat de leverancier het fout had ingegeven omdat ie op één dag verschillende types aanbood, allemaal per lot van 10 stuks. Als ik de prijs van de loten vergeleek met andere aanbieders, wist ik zeker dat ie zich vergist had. De prijs van één motor was ingegeven in het vakje 'prijs per lot'.

Dus de 16$ die per lot was aangegeven, moest per motor zijn. Dat is een eerlijke prijs voor een model zoals dit ding. Eerlijk wil dan nog zeggen de helft van de prijs tegenover een Belgische motor. Dan volgt een groot dilemma. Bestel ik de motor en hoop ik op een wonder of doe ik dat niet. Ik kan maximum 16$ besteden en in het slechtste geval heb ik één motor die deze prijs waard is. Wat er echt zou gebeuren? Ik verwachtte een tussenoplossing met een tegemoetkoming van de leverancier omdat ie een fout had gemaakt. Ik heb dat ooit gehad met microcontrollers die fout geprijsd waren: in die situatie betaal je uiteindelijk de prijs die erop staat voor iets waar je samen gelukkig mee bent. Ik deed daar toen ook een goeie zaak aan.

En uiteraard moest ik proberen. Ik bestel de motor en krijg een mailtje dat mijn betaling gebeurd is. De dag daarna ga ik op de site kijken, en ja hoor: nu staat er 16$ per stuk, dus 160$ per lot. Maar mijn bestelling is niet veranderd.

En dit werd vanmorgen geleverd:


Ja hoor, tien stuks voor 16$. Het zijn er tien hoor, de tiende staat op de vorige foto. Geen mailtje, geen "sorry ik heb iets verkeerd geprijsd, maar laten we iets regelen". Gewoon leveren wat ik besteld heb. Geniaal!

En ze werken echt goed hoor. Je ziet wellicht wel dat ze niet nieuw zijn, maar dat was ook aangegeven in de advertentie en dat stoort me niet, ze zijn in heel goede staat.

Eén klein tegenvallertje, maar dat is mijn schuld. Ik had zo op de foto kunnen nameten hoe groot dat tandwiel is, en besloot dat de motor moest passen op de speelgoedtandwieltjes die ik hier en mass heb liggen. Helaas scheelt het één maatje. Het beweegt wel, maar het maakt een vreemd geluid omdat de tandjes niet exact passen. Links is hoe het moet, rechts is de motor nu.Maar dat kan de pret niet derven, ik los dat wel op. Nu de volgende vraag: wat ga ik in godsnaam doen met tien stappenmotoren? Ik riep een tijd geleden hier nog dat ik een CNC machine wou. Ik begin al te denken. Een kleintje zou toch moeten lukken hè. Ik heb motoren ;-)

If it sounds too good to be true... it usually is.

Usually hè !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten