dinsdag 5 november 2013

Nog even afwachten

Dat is niet wat je graag hoort bij een chirurg. Ik weet niet wat het beste is, want hij kon ook gezegd hebben dat ie me meteen weer onder 't mes jaagt. Maar andere opties waren er niet, en dat wist ik op voorhand natuurlijk.

De botscan van twee weken geleden toont geen problemen. Nu ja, dat is niet helemaal juist. Er plakt namelijk een verslag aan van de radioloog en die ziet wel één probleem. Aan één van de schroeven is er een kleine abnormaliteit. Naar verluid kan dit geen klachten geven. Dat is de interpretatie van de chirurg, de radioloog stelt alleen vast wat ie ziet.

Hoe het dan verder moet? Da's de vraag van één miljoen. Nog een keer overlopen we de klachten en die kan je nu niet bepaald omschrijven als vage rugklachten. Ik denk dat weinigen met zo'n detail kunnen aanwijzen waar de pijn elke 3-4 dagen opduikt. Ik kan het aanwijzen tot op een paar centimeter als het moet. En telkens weer gaat ze weg en denk je dat je ervan verlost bent. Na enkele dagen is dat ook bijna zo, en dan hup: een nieuwe pijnscheut. Dan ben ik weer vertrokken voor enkele dagen spierpijn in de rug die me doet manken. Ook het feit dat het na de tweede sessie van de revalidatie deel 2 voor het eerst is gebeurd, en sindsdien dus al meer dan twee maanden blijft terugkomen, doet de chirurg beslissen dat ik nu bij de speciale gevallen behoor.

Of ik daar blij mee moet zijn, dat weet ik niet. Feit is dat de enige optie in zijn dokterskabinet een nieuwe operatie is. Hij kan de Dynesys weer verwijderen en de wervels écht vastzetten, dit keer met ijzeren staven. Dat zou wellicht een oplossing kunnen bieden. Maar het is nu te vroeg om die beslissing te nemen, en daar dring ik uiteraard niet op aan. Hij is er nog steeds van overtuigd dat dit een probleem is dat van de ene dag op de andere kan weggaan. Of zeg desnoods week in dit geval, we zijn nu toch al wat aan 't wachten hé.

Er is een speciale dokter voor. Voor speciale gevallen is er dus een speciale dokter. En die ga ik nu binnen twee weken bezoeken. Op de afdeling fysische geneeskunde doet hij allerlei testen op de spieren in de rug, en het zou kunnen dat hij mijn vreemde klachten toch in een kadertje kan plaatsen en zelfs een diagnose plakken op wat er gebeurt in dit rare geval. Dat zou natuurlijk fijn zijn, al hoop ik niet te snel meer op plotse veranderingen die alles meteen oplossen.

Je moet dat wat tijd geven hè ;-)

1 opmerking: