maandag 9 december 2013

Rondje Vlaanderen

Er is een nieuwe uitdaging in geocacheland waar ik heel graag aan wil meedoen. Omdat ik niet mobiel ben, moet ik voorlopig alle activiteit op dat vlak staken, maar een geocache zelf leggen hoort wel tot de mogelijkheden.

Ik ben dat natuurlijk al zo lang aan 't zeggen dat niemand me nog gelooft, maar nu zal ik wel moeten. De bedoeling van Rondje Vlaanderen is om in elke Vlaamse gemeente een geocache te plaatsen. Er liggen er overal al, maar dit zou dus één grote reeks worden.

Je kan ze ook gewoon afzonderlijk bezoeken, maar het hoogtepunt zal toch één bonuscache zijn die je enkel kan vinden als je elk van de 308 gemeentes hebt bezocht. Er worden ook tussenstadia voorzien per provincie, dus als je alle gemeentes in één provincie hebt kunnen loggen, is er per provincie ook één bonus.

Het zou dus logisch zijn als ik Antwerpen zou kiezen, maar helaas was ik 20 minuten te laat toen de gemeentes werden uitgedeeld. Maar geen nood, je hoeft niet in de gemeente te wonen waar je een cache voor maakt. Daarom koos ik dus de dichtste buur, en dat is Zwijndrecht.

Nu is Zwijndrecht (en Burcht) best een mooie gemeente, en er liggen al behoorlijk veel schatten verstopt. Daar wringt nu een beetje het schoentje, want ik zou graag een kleine multicache in elkaar steken (uiteraard met elektronische gadgetwaypoints ;-) ) maar om die te leggen, moet er plaats zijn. Je moet immers meer dan 160 meter afstand houden van bestaande schatten. Bovendien werd er een maximum wandeling van 5km vooropgesteld, dus ik kan ook geen tussenpunten gaan kiezen die ver uit elkaar liggen.

We zullen zien, ik heb intussen enkel via Google Maps kunnen vaststellen dat dat dus niet zal lukken, tenzij ik echt waypoints in het centrum leg. Elektronica in waypoints wordt best discreet gelogd, ik heb niet graag dat mugglers ( = niet-geocachers... mensen dus) de gadgets zien liggen en de politie of erger nog, de ontmijningsdienst gaan bellen.

Het wordt dus puzzelwerk, eerst om de waypoints te maken maar daarna ook om ze gelegd te krijgen in het overbevolkte geocacheland.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten