woensdag 8 januari 2014

Invalide

Het is vandaag officieel, ik ben nu invalide.

Neem dat meteen met een korrel zout, de uitkering die op 8 januari 2013 voor de eerste keer begon te tellen heette ziekteverlof. Als je meer dan een jaar 'op ziekenkas' bent, wordt dat automatisch omgezet naar een invaliditeitsuitkering. Dat is dus vandaag.

Ik heb begrepen dat er in de praktijk niks verandert. Het statuut waar ik in zit is duidelijk: overal krijg ik het minimum. Dat is dus voor een ziekte-uitkering of een invaliditeitsuitkering exact even veel (ahum, weinig).

Het is trouwens ook niet zo dat ik dus een jaar op de sukkel ben, het is twee maanden langer. Alleen, vooraleer ik toen naar de dokter stapte, dat had zoals gewoonlijk wat voeten in de aarde. Het was ook pas vanaf een bepaalde dosis van een bepaald medicijn dat hij het opportuun achtte om me echt ziek te verklaren. Dat moet op die manier gebeuren, anders was ik al enkele jaren ziek. Ik nam immers na de eerste hernia operatie ook geregeld sterke medicijnen die me ook best last bezorgden.

In elk geval, het is dus nu officieel zo. In de praktijk verandert er niks en ik lig er dus ook niet van wakker :)


3 opmerkingen:

  1. eindelijk collega's dus. annabelle

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, je kan daar zelfs gemakkelijk van af. Gewoon weer gaan werken en het is opgelost.
    Probleem is dat je niet zomaar invalide verklaard wordt. Je moet wel een ziekte hebben natuurlijk. En gaan werken met rugpijn, is verdomde lastig, soms onmogelijk. Annabelle

    BeantwoordenVerwijderen