dinsdag 7 januari 2014

Huisman

Het is een deel van de nieuwe todo-lijst die zal worden opgesteld als ik de taak als huisman meer en meer aux sérieux wens te nemen. Om even duidelijk te zijn: ik wil dat ook. Wellicht zullen mensen die me goed kennen er weinig van geloven, maar diegenen die me al heel lang kennen weten dat ik in een vorig leven veel vreugde kon halen uit culinaire activiteiten.

Dat wil niet zeggen dat ik er ook talent voor heb, hoewel ik zelf vind dat dat behoorlijk meevalt. Alleen ja, het is natuurlijk allemaal zo lang geleden dat ik niet meer weet hoe dat precies in zijn werk ging. Eén ding herinner is me alvast heel erg goed: ik heb een hekel aan recepten omdat het lijkt op opdrachten die je moét doen. Iets moeten doen ligt moeilijk voor mij, dat is één van de karakterfouten waar ik aan moet werken in onze twaalf stappen.


Een ander punt in die stappen is: de rem is kapot. Van iets een beetje doen lukt niet, het is alles of niks. Dat wil ook zeggen dat in dit geval, toen mij gevraagd werd om enkele porties puree te maken als onderdeel van de nieuwe todo-lijst, het ook geen half werk kon zijn.

De zeven kilo aardappelen die in huis waren moesten eraan, het resultaat is deze 22 porties puree netjes in doosjes van 2 porties (500g) per avondmaal.

Eén doosje stond vanavond op het menu, dus de moeite om portie 21 en 22 in een doosje te doen heb ik me bespaard. Maar het resultaat is dus tien doosjes die nu in de diepvries gaan.

Wie zegt dat een kapotte rem een probleem hoeft te zijn? ;)

1 opmerking:

  1. Hier zou dat een gigantisch probleem zijn, want die zouden van zijn leven niet allemaal in de diepvriezer geraken! :D Maar misschien kan je hier binnenkort ook nog wel een kopje 'kookblog' toevoegen ofzo, met eigen receptjes? Ik vind het alvast super! :)

    BeantwoordenVerwijderen