vrijdag 14 februari 2014

Een compromis TV

Het hoort er echt gewoon bij en dat was op voorhand al duidelijk afgesproken. Niemand wil graag een stap achteruit zetten, dus als je verhuist, doe je dat met de bedoeling om op z'n minst beter af te zijn dan voorheen.

Eén keer was dat niet zo en dat heeft te maken met compromissen sluiten. Mijn prioriteiten zijn namelijk compleet tegengesteld aan die van mijn huisgenoot. Toen ik mijn huis verkocht om in zijn appartement te gaan wonen, was dat voor mij dan ook een behoorlijke stap achteruit. Hoewel de omgeving zei dat ik van een oud krot naar een splinternieuw nieuwbouwappartement ging, voor mij voelde het anders aan. Ik gaf ruimte op en vrijheid om mijn ding te kunnen doen.

Nu is dat dus anders, mits de nodige afspraken en compromissen. Een relatie is geven en nemen zegt men, toch? Eén van de punten was dus dat ik vroeger in mijn huis in elke kamer een televisietoestel had. Tot nu toe werd het in de nieuwe woonst - die het compromis moet zijn tussen het oude krot dat ik bewoonde en de mooie nieuwbouw die mijn ventje in zijn bezit had - onder het mom van dat compromis een beetje afgehouden.

Maar tijden veranderen en toen ik recent plots opdrachten kreeg op regelmatige basis in de keuken, kon ik dat moeilijk laten voor wat het was.

Daarom is er nu dus dit TV toestel verschenen dat me gezelschap gaat houden als ik nog eens tweeëntwintig porties puree ga bereiden.
Ik vermoed dat het met andere gerechten ook werkt ;-)


Alleen is er één probleem met het compromis. De keerzijde is namelijk dat een TV toestel geen bezwaar is op de meeste plaatsen, maar er bestaat een zichtbare allergie tegen kabels die tegen een muur liggen. Merk op dat je er hier al twee ziet, maar dat wordt opgelost. Maar de bron van het probleem was dus vooral dat er in de keuken geen aansluiting ligt voor kabeltelevisie.


Dit is het wondermiddel dat het compromis zal redden. Het is een draadloze klank- en beeldverbindig die net dat doet wat we nodig hebben.

Dit is de zender die boven het aansluitpunt van de kabeltelevisie hangt in de woonkamer.
Als ik een uitzending wil volgen in de keuken, zal ik deze twee antennes openklappen en het blauwe lichtje geeft aan dat de draadloze uitzending een feit is. Ik kies ook hier op dit toestel de zender die ik in de keuken zal bekijken.


Het ontvangertje heeft dezelfde onderdelen maar is wat kleiner van vorm.

Voorlopig ligt het gewoon op de TV houder die het toestel aan de muur bevestigt en wat flexibiliteit geeft.

Dat kan beter, want de kwaliteit van de ontvangst hangt sterk af van de positie die je met de draaibare antennes kan kiezen. Als het ontvangertje los ligt, is dat dus niet ideaal en moet ik vaak een draai geven aan de antennes om de uitzending vlekkeloos te volgen.


En als je nu denkt dat ik onverantwoord zotte kosten doe, heb je 't helemaal mis. Dit is allemaal materiaal dat in bergingen en ingebouwde kasten terug was te vinden, ik moest gewoon de puzzelstukjes in elkaar passen en enkele gaatjes boren.

Dat onverantwoord zotte kosten doen is dus ooit wel gebeurd, alleen heb ik al geen idee meer waarom ik dit speelgoed ooit kocht. Het zal toen wel ergens in een plan gepast hebben.

Feit is dat het nu goed van pas komt :)

1 opmerking: