maandag 10 maart 2014

Location, location, location

De laatste maanden probeerde ik twee keer om op pad te gaan maar dat lukte nauwelijks. Alleen met de auto rijden en nauwelijks kunnen stappen maakt het bijna onmogelijk om locaties uit te zoeken voor de schatten die ik ga verstoppen. Het werd dan ook hoog tijd dat ik echt op pad kon gaan en sinds ik dat met een scooter kan doen, gaat dat veel makkelijker. Je kan immers tot op de plaatsen geraken die de schat echt zullen verbergen, ook al moest ik daarvoor enkele keren het verkeersreglement een beetje naar mijn hand zetten. Nu gaat er niemand wakker liggen van een scooter klasse B op een plaats waar enkel de tragere broertjes van klasse A zijn toegestaan.

In het concept ben ik verantwoordelijk voor twee gemeentes: Zwijndrecht en Niel. In Brecht heb ik een beetje in de pap te brokken, maar daar ben ik niet de cache-eigenaar. Nu drie dagen na elkaar ben ik op pad geweest met wisselend succes. Dat wil zeggen dat ik nog geen definitieve locaties heb gevonden, maar alles komt wel dichtbij.

Er zijn trouwens heel mooie plaatsjes, zowel in Niel als in Zwijndrecht.

Dit kiekje nam ik op de Scheldeoever in Niel, ook daar zijn scooters niet toegestaan. Dat lijkt een constante naast water.

Maar voor de foto moest het toch eventjes en ik hoorde niemand klagen.En vandaag was ik hier opnieuw in Zwijndrecht.

Ik zeg opnieuw voor twee redenen: eerder deze week was ik al eens in de buurt en in een vroeger leven, toen ik nog nachtcaches deed in mijn eentje, nam ik er ooit een foto bij een bestaande cache.

De cache heet 'Igor en de lichtjes' en geeft een prachtig uitzicht op de skyline van Antwerpen vanaf linkeroever. Het is eigenlijk in Burcht, maar het reglement zegt dat ook deelgemeenten mogen meespelen in het spel.

Soit, toen zag het er prachtig uit op een lentenacht:Ik was trouwens vooral op pad omdat ik absoluut de toestemming wil hebben van de gemeente Zwijndrecht. Ik hoorde al dat het niet zo nauw komt als je maar wegblijft van terreinen van Natuurpunt of het Agentschap voor Natuur en Bos. Maar toch wil ik het expliciet horen van iemand van de gemeente. Ik ga namelijk wel wat elektronica wegmoffelen en zou niet graag hebben dat later blijkt dat Zwijndrecht dat niet zo fijn vindt.

Weet je wat nu zo vreemd is? Ik kom dus aan de balie van het loket van de 'Dienst Communicatie en Onthaal' waar je dus zo'n dingen blijkbaar moet vragen en wat blijkt? Hoewel er ondertussen 55 geocaches verstopt liggen in Zwijndrecht ben ik toch de allereerste die hier om een toestemming komt vragen. Dat wil zeggen dat alle anderen eigenlijk niet in orde zijn, tenzij ze op een plaats liggen die beheerd wordt door Natuur en Bos en ze daar de toestemming hadden. Maar ik kreeg nu slechts twee gebieden mee waar dat voor geldt, alle anderen liggen er in principe zonder toestemming.

De dame zei eigenlijk meteen dat het in orde was, maar na een telefoontje met iemand van de dienst Milieu besliste ze toch om het ook echt officieel te vragen. Binnen tien dagen zal het schepencollege een nota te lezen krijgen die de dame heeft uitgewerkt en hopelijk weet ik dan dat mijn plannen zijn toegestaan.

De dame zei trouwens dat ik misschien wel een té brave burger ben.

Dat moet ik hier thuis eens zeggen. Iemand gaat de slappe lach krijgen :D

Geen opmerkingen:

Een reactie posten