zaterdag 30 augustus 2014

Advertentie Dexcom

Toen bekend werd dat er heel wat beweging zit in de sector van de continue glucose monitoring in ons landje, was één bedrijf daar zeker blij mee. De beweging gebeurde bij de overheid die nu eindelijk doorheeft dat we zo'n glucosesensor als diabetespatiënt écht wel nodig hebben.

Ik wist dat al drie jaar, want zo lang draag ik al zo'n ding rond mijn nek. Maar tot nu toe moest ik dat zelf betalen en dat kost al gauw enkele duizenden Euro's per jaar. Nu komt er dus terugbetaling vanuit het RIZIV en dat is erg fijn.

Mijn vrienden bij Dexcom - ik noem ze even zo omdat ik lang klant ben - hadden dan ook het idee om mijn verhaal te publiceren in een reclamecampagne die nu erg ter zake doet. Een vereniging met erg veel diabetespatiënten in hun ledenbestand hebben een maandblad waar de advertentie zou verschijnen.

Helaas gaat het feestje niet door. De advertentie komt er wel, maar mijn verhaal is niet geschikt. Het is niet geloofwaardig dat een diabetespatiënt zulke goede resultaten haalt met zo'n sensor en dat zou verkeerde verwachtingen kunnen scheppen bij de lezers van het blad. Het zijn niet mijn woorden, maar die van de mensen die het blad publiceren.

Dat is jammer, want het is natuurlijk wel klaar.

Gelukkig mag ik hier schrijven wat ik wil en dat doen we dus ook. Néh ! :)2 opmerkingen:

  1. schitterend Jan! Sedert Dexcom is voor mij ook een nieuw tijdperk aangebroken. CGM is geen overbodige luxe. Het maakt ons leven met diabetes net iets makkelijker en het behoedt ons voor gevaarlijke situaties. Op lange termijn kan het zeker helpen in het voorkomen van complicaties. Blij met jouw artikel!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik kan dit enkel maar bevestigen. Spijtig dat je het goede nieuws niet mag overbrengen naar anderen... ik kan alvast niet meer zonder mijn sensor!

    BeantwoordenVerwijderen