dinsdag 8 juli 2014

Geocache onderhoud

We zijn weer aan de slag en dat werd tijd. Mijn doe-het-zelf kamertje was een tijd buiten gebruik omdat de rug toch niet zo mee wou doen na de operatie. Gelukkig is dat sinds een paar dagen allemaal tip top.


Dit is het meest dringende werk op de planning. Van de drie geocaches zijn er inmiddels twee offline en één is een twijfelgeval dat ik ter plaatse moet nazien. Maar vandaag was deel één van de planning die kleine potjes die coördinaten tonen op te smukken. Slechts eentje is echt kapot, maar ik weet van vorige keer dat je best in serie werkt. De elektronica was al weken klaar. Maar de potjes zelf, dat was een ander verhaal.


Ik had immers deze manier van beveiliging voorzien en die geeft wat problemen om opnieuw te reproduceren. Het vervelende is dat ik een gaatje van 2mm moet boren in een bout die maar 5mm dik is. Dat ligt niet voor de hand en de apparatuur die dat vorige keer deed, heeft de geest gegeven. Het was ook te veel handwerk en gevaarlijk instabiel.Nu boor ik met een boorstandaard en een deftige machine waar wat kracht achter zit. De boorstandaard kan 'het werkstuk' vastklemmen, in dit geval is dat dus dit boutje van 5mm. Daar gaat dan een staalkabel door en die wordt met een klem vastgemaakt aan een boom. Die klem wordt dan beveiligd met een slotje zodat voorbijgangers het kleinood niet 'per ongeluk' kunnen meenemen als ze het zouden ontdekken.

OK, ik heb er maar eentje nodig. Maar ik heb er alvast zes gemaakt. Kwestie van volgende pannes of diefstallen wat voor te blijven :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten