vrijdag 4 april 2014

Geocache op slot

Hier lig ik al een tijd van wakker! Allee ja, bij wijze van spreken dan toch. Ik ga heel wat kleine potjes moeten verstoppen en ze zullen batterijtjes en lichtjes bevatten. Ik ben dan ook bang dat mensen ze al dan niet 'per ongeluk' gaan meep(a)(i)kken.

Ik zoek dus al een hele tijd naar een manier om potjes waar eerst glucosestrips in zaten, vast te maken aan een tak of een boomstam of zo. Het potje zelf heeft niet veel waarde in Euro's of dollars maar het is wel erg arbeidsintensief. Daarom wil ik het toch beveiligen. Ik moet dus eerst een ketting of staaldraad hebben, en dit is de beste keuze. Kettingen zijn groot als je een stevige wilt en de prijs is navenant. Dit kost niks, en is best stevig. Dat wil zeggen dat je met een normale kniptang heel wat moeite hebt om het door te knippen.

Een kabel is één ding, je moet hem natuurlijk aan een boom én aan je potje vastmaken. Aan dat potje is geen probleem, aan die boom was het wel. Ik kan immers niet lassen en de bestaande systemen om kabels aan te spannen, kan je losmaken met een steeksleutel of een tang.Dit ding bedoel ik, je kan langs beide kanten een staalkabel rond de schroef draaien en eventueel een lange lus rond een boom maken en aan de andere kant één enkele kabel naar je glucosepotje.Zo ziet dat er uit als je één kabel bevestigt, de tweede laten we even voor wat het is. Je kan er alle kanten mee uit, voor elk waypoint met een potje kan ik wel iets verzinnen op basis van dit ijzeren klemmetje.

Je maakt het dus vast met dit plaatje dat bij de set hoort en op deze manier krijg je een stevige verbinding die je onmogelijk kan losrukken met de losse hand.

Je ziet natuurlijk meteen dat dat allemaal wel mooi is, maar als de cacher een tangetje of een steeksleutel bij heeft, kan ie heel makkelijk alles gewoon losschroeven. Nu weet ik wel dat een 100% beveiliging niet kan, maar dit zou wat te simpel zijn.

Dit is dus de oplossing die ik nu heb gevonden:


Ideaal is het zeker nog niet, en ik heb nog een alternatief in mijn hoofd met vleugelmoertjes die ik in deze maat voorlopig niet kan vinden. Maar ik heb een tweede plaatje op de constructie gelegd en er een klein slotje op aangebracht. Zonder het slot los te maken, is het nu onmogelijk om aan de schroeven te draaien en één van de kabels los te krijgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten