dinsdag 3 november 2015

Diabetes facebookpagina

Ik zit een beetje met een dilemma op deze blog. Het is iets wat sommige mensen misschien al wel merkten. Om te beginnen schrijf ik bijna niks meer, dus dat is natuurlijk ongezond voor een blog. Langs de andere kant is er veel veranderd sinds ik in juli 2011 mijn eerste pagina schreef. Toen was de insteek om mijn ervaringen met mijn insulinepomp te delen die ik toen ging ontvangen. Maar al snel werd dit een uitlaatklep om heel mijn leven te vertellen en dat heeft enorm veel betekend voor mij. Zoals je weet als je dit leest, startte ik een nieuw nuchter leven en alles noteren was dan een grote hulp. Ik bleek het trouwens ook te kunnen, zo wat Nederlandse zinnen aan elkaar breien tot een samenhangend verhaal. Ondertussen heb ik dat blijkbaar meer dan duizend keer gedaan, dus de angst die ik de eerste week had om 7 dagen een blad te vullen was blijkbaar ongegrond.

Ondertussen is dat anders, want ik voel dat het verhaal compleet is, en ik gebruik de blog het laatste jaar vooral om interesses en hobby's wat verder uit te pluizen. Het gevolg is dat er nog maar enkele berichten per maand verschenen. Je zou dan verwachten dat er minder bezoekers komen, maar het tegendeel is waar. Alleen, ze zien er helemaal anders uit, qua profiel dan toch. Vroeger kreeg ik op deze pagina's zo'n 20 unieke bezoekers per dag en die woonden in België of in Nederland.

Zoals je ziet is dat nu omgekeerd, deze wereldkaart geeft aan dat er gisteren 74 unieke bezoekers waren uit 22 verschillende landen.
Dat komt dan vooral omdat de blog is gelinkt aan mijn Youtube kanaal en de filmpjes daar hebben links naar deze pagina's. Terwijl het kanaal was bedoeld om de blog te voorzien van filmpjes, is de realiteit nu dus omgekeerd.

Dat is ook de reden waarom er soms pagina's zijn verschenen in het Engels. Omdat er minder lokale bezoekers zijn, waren de meeste bezoeken vorig jaar omgeleid via Google Translate, dus dan moet ik iets veranderen. Vandaar dat ik alle blogs i.v.m. elektronica nu in het Engels plaats, want de vertaler doet geen mooie job.

Maar dan komt de blog zelf terecht in een soort allegaartje van verschillende onderwerpen. Dat probeerde ik lang geleden op te lossen door die tabs bovenaan, maar er moet nu meer gebeuren. Mensen die hier terecht komen zijn meestal niet meer geïnteresseerd in mij, maar in een onderwerp dat hier staat. Daarom moet er meer onderscheid komen. Mensen met een alcoholprobleem hebben vaak geen boodschap aan diabetespagina's en geocachers die interesse hebben in een lowcarbdieet zijn wellicht ook dun gezaaid.

Ik ga een aantal dingen aanpassen, en dit is stap één. Ik nam me voor om opnieuw meer te bloggen, maar het onderscheid moet groter. Daarom heb ik deze Facebookpagina gemaakt die samenhangt aan deze blog. Ik plaats er enkel berichten die over diabetes gaan. Het is dus ook veel eenvoudiger om op de hoogte te blijven over inhoud die gerelateerd is aan diabetes, door gewoon de pagina te liken:


Later plan ik een gelijkaardige pagina over alcohol en verslavingen. Het stuk dat over elektronica/geocaching gaat, zal een aparte website (en webshop ! , jaja :) ) krijgen. Schiet me niet dood als dat nog een tijdje duurt. Chinese dames zullen eerst dingen moeten solderen en dat vraagt organisatorisch wel wat inspanning.

Maar kijk om te beginnen alvast op de "JanGeox Diabetes Blog" , zo heb ik de Facebook pagina genoemd. En als je hem leuk vindt, ben je moreel verplicht om de pagina te liken, hé :)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten