vrijdag 11 december 2015

Scooter dashcam SJ4000

Ik heb mijn scooter terug! Eindelijk, na 3 maanden is er een beslissing in mijn voordeel uitgesproken van de verzekering. Ik had een ongeval met stoffelijke en lichamelijke schade, waar ik geen schuld aan had. De wagen die ik had aangereden had een onverwacht en onaangekondigd maneuver gedaan waardoor ik hem aanreed en op de grond smakte. Op de dag van de aanrijding verontschuldigde de bestuurder van de wagen zich voor zijn fout, maar enkele dagen later kwam er een heel andere verhaal naar boven waar de schuld in mijn schoenen werd geschoven.

Alles is goed afgelopen, maar om dit in de toekomst te vermijden heb ik deze camera gemonteerd. Het is een sportcamera à la GoPro, maar dan een Chinese versie die zelfs voor die normen extreem weinig kost. Ik heb immers helemaal geen budget voor zo'n akkefietjes, maar voor 31$ kon ik nu toch moeilijk een miskoop doen. Hij neemt wel degelijk full HD op, maar je mag dat met een korreltje zout nemen. Het is een oud model dat uit de Chinese rekken moest vanwege de 15 fps (beelden per seconde) in full HD. In gewone HD haalt ie wel de normale 30fps, dus een vloeiender beeld.

Nu is het als dashcam belangrijker om scherper beeld te hebben dan wel om veel beelden per seconde te zien. Ik denk dan bijvoorbeeld aan het lezen van verkeersborden of nummerplaten, wat bij een eventueel ongeval meer nut heeft dat de vloeiende beweging van je impact te zien ;-)


De kwaliteit van het beeld is natuurlijk niet super en stukken in de verte zijn niet helemaal in focus. Toch kon ik al best wel nummerplaten herkennen en genoeg detail zien. Ook het beeld bij weinig licht valt zeer goed mee, beter zelfs dan mijn dure (maar wel heel oude) GoPro Hero 2.

Ook belangrijk is dat ie loop recording doet, dus je hoeft nooit bestanden te wissen, je hebt gewoon de laatste 2 uur beeld altijd bij.

Ik heb ook een USB laadpunt aan het stuur gemonteerd, dus batterijduur is geen probleem.In het onderstaande filmpje zie je hem in actie. Je ziet aan het kruispunt aan de Ikea meteen dat de auto's voorbij schokken, maar ze zijn wel redelijk helder. Daar gaat het toch vooral om.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten