zaterdag 19 december 2015

Warme-choco-Nieuwjaar

update 31/12/2015: er zijn nu 15 mensen die aangeven dat ze graag meedoen. Wil jij graag meevieren? Kijk onderaan deze pagina voor details.


Wat begon als noodoplossing voor een praktisch probleem, is nu een concreet plan waar ik erg enthousiast over ben.

We vieren dit jaar Nieuwjaar met warme choco !

Ik ben minstens twaalf weken chairman op mijn AA meeting van de donderdagavond. Nu besliste het lot dat zowel kerstavond als oudjaar op een donderdag valt, en dan zou mijn voorzitterschap andere plannen in de war sturen die je normaal hebt op die dagen. Nu was er meteen consensus over kerstavond om onze keet te sluiten. Er zou immers niemand tijd kunnen maken op deze avond om één van de twaalf stappen mee te komen lezen.

Maar voor oudjaar blijkt het een heel ander verhaal. Vaak zijn er geen plannen omdat vooral die avond gedrenkt is in alcohol als je meedoet met onze tradities. Dat maakt het lastig als je per 24 uur kiest om dat net niet te doen. Ook de laatste dag van het jaar en de eerste van het volgende jaar is daar geen uitzondering op.

Daarom kwamen we dus met het volgende plan. Oudjaar is een donderdag als een andere, dus ik zal net zoals alle andere donderdagen de meeting leiden. We zullen de achtste stap behandelen vanaf 20u30. Als iedereen zijn zeg gedaan heeft, verwachten we te eindigen rond 22u.

In tegenstelling tot andere donderdagen blijven we dan aan onze tafel zitten tot 23u. Dan vertrekken we met twee wagens naar linkeroever en als het goed is, zouden we tegen 23u30 een plaatsje moeten hebben aan de voetgangerstunnel waar je een perfect zicht hebt op het Antwerpse vuurwerk om middernacht.

We hebben gestemd over de praktische invulling, want champagne en nootjes horen er niet bij. Daarom bereiden we enkele thermossen voor met warme choco en zijn er afspraken gemaakt over koekjes en gebak.

Voel je je geroepen om mee te doen, laat dan gerust iets horen.

We houden het alcoholvrij maar iedereen is uiteraard welkom !

WIL JE MEEDOEN ?


De AA meeting van onze groep "Samen sterk" gaat door op de Plantin en Moretuslei 116
2000 Antwerpen vanaf 20u , de vergadering begint om 20u30. Het is een besloten meeting, dus enkel toegankelijk voor AA-leden. Daarna rijden we naar linkeroever met enkele wagens.

Kom je graag naar linkeroever, maar niet naar de meeting? (ook niet AA-leden zijn hier uiteraard welkom). Tussen 23u en 23u30 spreken we af op de Boeienwei naast de uitgang van de Sint-Anna tunnel (de voetgangerstunnel), adres : Frederik Van Eedenplein 1.

We vragen de deelnemers om ofwel een thermos met warme choco, ofwel enkele gebakjes mee te nemen. Stuur een mail naar jan@jangeox.be en we wisselen contactdetails af voor vanavond.1 opmerking: