zondag 14 augustus 2011

Inbox (682)

Dat zag ik staan op mijn PC deze morgen. Ik heb het deze keer vertikt om mijn e-mails te lezen als ik er niet was. Ik mocht ook geen stress hebben, dat is slecht voor de bloedsuiker zei mijn huisdokter nog vóór ik naar het ziekenhuis ging.

Maar ik moest dus 682 mails lezen. Nee, helemaal niet dus. Als het al 50 echte mails zijn, en als je dan de nieuwsbrieven en automatische berichten weglaat, heb ik waarschijnlijk een 10-tal berichten die er toe doen.

En toch is die 682 al heel erg uitgefilterd. Ik heb een eigen mailserver en daar kan je spamfiltering doen met trefwoorden. Alles wat met viagra en blote dames te maken heeft, komt er niet in. De heren zou nog mogen, maar zo slim is de filter niet ;-)

Dan is er nog de spamfilter op de PC zelf. En toch hou ik zoveel rommel over. Maar ik weet hoe het komt, hoor. Mijn e-mail adres staat op een aantal vaste websites en de mensen die graag dat soort spam sturen kunnen het dus heel makkelijk vinden.

En dan gaan ze vanalle e-mail adressen verzinnen. Omdat ze de domeinnaam kennen (dus alles wat achter de "@" staat) kan je adressen proberen. Ik heb nu de nieuwe domeinnaam jangeox.be aangeschaft voor deze blog. Ik heb 2 mailadressen gemaakt: jan@jangeox.be en info@jangeox.be. Ondertussen (ik heb de naam nog geen 3 weken) heeft de mailserver al mails ontvangen voor john@jangeox.be en aheeleduc@jangeox.be. De mailserver filtert ze weg naar een aparte map en ik krijg ze dus niet binnen.

Ze doen nog straffere dingen en ik weet niet hoe. Om te kijken of foute e-mailadressen terechtkomen in die map stuur ik zelf ook eerst een mail naar kieken@domein.be. Zo heb ik dat ooit 1 keer gedaan voor kieken@agorasoftware.be (domein van mijn bedrijfje). Slechts 1 mail ooit verstuurd, en hij kwam in de map terecht. Dat adres staat nergens op een website en toch is ie onderschept. Dat is al 10 jaar geleden, en ik krijg nog altijd spamberichten op kieken@agorasoftware.be.

Bij deze staan al die e-mail adressen op een website (deze blog) en kan het alleen maar erger worden ;-)

1 opmerking: