dinsdag 30 augustus 2011

Proximus

Ik heb deze morgen de Belgacomshop bezocht. Ik zocht een antwoord op een simpele vraag: kan ik met mijn iPhone en iPad tesamen internetten op één abonnement. En de kwisvraag voor 10 punten was: werkt dat ook in Spanje?
Het antwoord blijkt moeilijk...

Een iPhone en een iPad kunnen dus niet samen op één abonnement. Het bestaat wel, een abonnement met 2 simkaarten. Het is zelfs gratis! Maar dan moet je een oude GSM hebben en een iPad, of een oude GSM en een iPhone. De twee samen... Neen.

Dus heb ik een extra abonnement nodig. Gelukkig was mijn huidig abonnement in feite veel te duur voor mij - je moet dat weten natuurlijk, want je ziet dat nergens - en de vriendelijke man heeft mijn huidig abonnement dus goedkoper gemaakt en een tweede abonnementje bijgevoegd voor de iPad. Ik kom nu op exact hetzelfde bedrag uit. Er is één klein verschil: ik kan nu in plaats van belachelijk lang bellen gewoon heel lang bellen. Want belminuten zitten er altijd teveel in...

En werkt dat in Spanje? Hmmm... neen dus. Ofwel moet je 95€ per maand bijbetalen. Ja hoor, er staat geen komma verkeerd of zo. 95€ per maand voor mijn huidig internetgedrag. Ik wist niet dat ik dat had, een internetgedrag. Er is een alternatief, 20€ per maand voor de lightversie, en dan kan ik net mijn mail checken. Niet antwoorden, want dan ga ik over de limiet. En dat blijft een abonnement, dus als ik weer thuis ben moet ik het opzeggen.

Maar ik had op de website gezien dat er een optie was om het per dag te gebruiken. 4.95€ per dag dat je in het buitenland online gaat. Dat leek me veel leuker. Maar dat heeft Proximus dus niet. 't Is te zeggen, de vriendelijke man zei dat ze het niet hadden. Gelukkig beschikte hij over een PC en konden we samen op zijn eigen website gaan kijken waar dat stond. Ooh ! Tiens, dàt is nu echt handig. Dat is een heel leuke optie! Dat moet ik aan mijn collega's vertellen, zegt de man.

Blijkbaar moet ik dus eerst goed geïnformeerd zijn om info te gaan vragen ;-)

4 opmerkingen:

 1. Monumento! Ik heb een vriend die ook EN een iPad gebruikt EN een iPhone (excuse me voor de hoofdletters) en ik dacht dat hij dat alles in 1 abonnement geeft en dat alles ook nog eens synchroniseert met elkaar. Mag ik hem jouw post doorsturen en zijn advies eens vragen?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wacht! Als het een iPhone 3 is werkt het wel, een iPhone 4 niet. Het zit 'm in de simkaart, de iPhone 3 heeft een oude simkaart, de 4 (en de iPad) een nieuwe microsimkaart. De man beschouwt de iPhone 3 dus al als een "oude" telefoon.
  Maar als je vriend dat met een nieuwe iPhone heeft gekregen, zou ik heel graag weten hoe !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hij heeft een iPhone 3, maar binnenkort de 5. Dan zou het dus ook niet meer lukken?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Neen, de 5 zal ook wel een microsimkaart hebben, als de 4 dat al heeft. Maar ik heb begrepen dat men 2 microsimkaarten in één abonnement wel gaat aanbieden bij Proximus. De vraag is wanneer?

  BeantwoordenVerwijderen