woensdag 31 augustus 2011

U Got the Look

De Long Look versie. Het is een nummer van Prince van zijn album Sign 'O' the Times. Ik heb het vanavond gedownload via iTunes toen ik bij mijn moeder was. Niet dat ik normaal altijd zit te downloaden bij ons ma, maar ik was er voor een speciale reden. Volgende week zaterdag ga ik nog eens de DJ uithangen op een tuinfeest bij ons ma. We verwachten een hele hoop volk, en ik was niet helemaal zeker of mijn DJ spullen nog allemaal intact waren.

Dus even naar de mama gereden om eens te proberen of de luidsprekers en versterkers nog werken. Ze hebben er overwinterd in de typisch Vlaamse koterijen die mijn ouders overeind hebben gelaten toen ze in Meerhout hun huis kochten. Bij de renovatie werd beslist om dat als eerste af te breken, maar het kwam er niet van. Het bleek gewoon heel handig te zijn als schuilplaats tegen de natuurelementen als je een feestje geeft in de tuin. Het is nu ook mooi ingericht met massa's oude zetels, tafels, stoelen en zelfs een houtkachel.

Maar de luidsprekers dus. Ik herinnerde me plots dat we vroeger, toen we "echt" DJ waren telkens een kleine soundcheck deden met dat nummer van Prince. Het heeft een hele leuke, strakke baslijn en hele scherpe hoge hi-hats die wellicht uit een elektronische drumcomputer komen. Maar wij wisten vooral: als dat nummer er goed uitkomt, zal alles goed klinken.

Vreemd toch, dat zo'n dingen blijven hangen? Enfin... mijn mengtafel had ik van thuis meegenomen (die mag niet overwinteren, die kan daar niet tegen) en mijn iPhone via de mengtafel aan de luidsprekers gekoppeld. En dan alle remmen los! Wat is dat toch zalig, de bassen voelen tot je bijna misselijk wordt. De sattelietspeakers stonden op de grond en daar horen ze niet, maar man man man wat klinkt dat geweldig...

De lichtjes van de limiter kleurden oranje, dat wil zeggen dat de versterker zich gaat inhouden omdat de luidsprekers anders doorslaan. Heel eventjes maar, ik wil geen gehoorschade hé.

Maar onbewust zit dat er dus nog heel erg in. Af en toe moet ik eens keihard muziek kunnen opzetten. Het maakt vaak zelfs niet uit wat, als het maar goed "boenkt". En op een appartement kan dat niet, dus moet dat anders.

Ik heb me er vorige week ook op betrapt. Mijn brave familiewagen heeft weinig opties. Om te beginnen heeft ie geen gaspedaal ;-) Maar de muziekinstallatie is heel goed. Ik kwam 's nachts terug van Maanrock, en op de E19 stond een lange file aan de werken. We reden stapvoets op twee rijvakken en naast me komt een kleine wagen rijden. Er zitten 3 jonge gasten in die hevig aan het headbangen zijn.

Ik zet mijn muziek stiller om te horen welk nummer ze zo geweldig vinden dat het die reactie uitlokt. Ik draai de volumeknop dicht en ze stoppen abrupt. De passagier kijkt me aan met een vragende blik van: allee... waarom zet je dat nu af? Het was mijn muziek die ze hoorden! Ik had The Black Eyed Peas opstaan. Een nummer van twee jaar oud, dat je net niet meer wilt horen omdat het niet meer "in" is, en net niet oud genoeg is om terug goed te vinden. Maar ik vind het een geweldig ik-zit-me-in-de-file-te-vervelen-nummer. En de gasten naast mij vonden dat ook.Geen opmerkingen:

Een reactie posten