zondag 28 augustus 2011

TV

Vandaag wordt het zomerseizoen afgesloten op de openbare omroep. Jippie! Eindelijk weer goede kwaliteitsprogramma's zoals we van hen gewoon zijn. Geen herhalingen meer van De Kampioenen, Baantjer of Heterdaad.

Maar wat komt er in de plaats? 1000 zonnen wordt weer Man bijt Hond, Kinderen van Dewindt begint weer vanaf nul. Aha toch iets nieuws: Weg naar Compostela. Maar hadden we Arnout Hauben dat niet zien doen in Man bijt Hond? Hoe noemt men dat... Een spin-off! Hetzelfde maar dan langer en meer uitgesmeerd. Pas op, ik was grote fan van Arnout, hoor. Maar we hebben hem al zien arriveren in Compostela, toch? Is de fun er dan niet af als je hem opnieuw in het dorpje waar hij vertrekt de weg ziet vragen aan een dame die dan zegt dat ie beter de bus neemt?

Maar ik kijk wel weer uit naar De Zevende Dag en Villa Politica. Dat is tenminste nooit een rerun ;-)

Het meest kijk ik uit naar de nieuwe programmatie van Vitaya en Vitaliteit. Echt waar, ik ben verzot op die zenders. Echte verhalen van echte mensen zijn toch zoveel leuker. Dr G, wetsdokter is geweldig! Ze werkt in een mortuarium en onderzoekt verdachte overlijdens. Schitterend hoe ze vorig seizoen haar tools toonde die ze gebruikte om de lijken te onderzoeken. Ze koopt een gewone heggeschaar en een ijzerzaag in de Amerikaanse versie van de Gamma! Werkt veel beter dan die chirurgische rommel, zegt ze.

Of de BBC reeks "The biological mind" over afwijkingen aan de hersenen. Ze toonden een syndroom waarbij patiënten ervan overtuigd waren dat één van hun twee benen niet van hen was. Als men een lange, verticale spiegel tussen de benen van de patiënt plaatst, en hij dus de reflectie ziet van zijn eigen "goede" been in de spiegel, ging het gevoel weg. Alleen lastig om altijd met een spiegel tussen je benen te lopen.

Laatst zag ik een reportage over narcolepsie. Door die aandoening vallen mensen plots in slaap, zonder het te weten. De zelfhulpgroep had een spreker uitgenodigd die een langdradige uitleg kwam doen over hun aandoening. Na een half uurtje lag de halve zaal te slapen.

Maar we zullen zien, misschien is de nieuwe zaterdag van Eén toch de moeite. Men maakt alvast genoeg reclame. Als men om te beginnen dat irritante spotje met de zingende stekkers al afvoert ben ik al tevreden...

1 opmerking:

  1. Sturm der Liebe op Vitaya is goed voor ons Duits. En Masterchief Australia, dat mis ik zo.
    De zevende dag vind ik heel vervelend, dan kijk ik liever naar de discussieprogrammas op RTBF of RTL, zelfde dag, een uurtje later.
    Maar Villa Politica, mmmmmm, heerlijk.
    Nu, hier in Frankrijk worden alle anderstalige programma's gedubd, dàt is pas erg.

    BeantwoordenVerwijderen