maandag 22 augustus 2011

Verbouwing

Een grote stap vandaag. De tapis-plain is gelegd. Ik heb het opgezocht, het is echt nederlands, hoor. Ofwel vasttapijt, maar dat klinkt net iets minder vlaams hè. Daarmee is een volgende stap gezet in de lange verbouwing die we nu meemaken.

Ik heb een beetje het gevoel dat ik heel mijn volwassen leven al aan 't verbouwen ben. Ik begon in 1998, toen kocht ik een oud huis in Antwerpen-Noord. Ik was maar net aan 't werk als bediende, en had een klein inkomen. Toch vond ik een bank die mijn plannen wel zag zitten.

Het huis was erg groot en in heel slechte staat. Vroeger was het een pralinewinkel met woonst op 2 verdiepingen. Samen met mijn vader heb ik er 2 jaar in gewerkt, en het resultaat was mooi. De winkel werd kantoor, en de verdiepingen, daar ging ik wonen. Ik was nog vrijgezel, en had geen uitzicht op een relatie. Zelfs mijn outing was nog niet gebeurd!

Tja, en dan kwam het er toch van. Ik leerde mijn ventje kennen, en toen werd het moeilijk. Hij had net een appartement gekocht, en we moesten dus kiezen. Waar gaan we nu wonen? Met de nodige tegenzin van mijn kant werd het zijn appartement, want dat was splinternieuw en het lag in een goeie buurt. Mijn huis gebruikte ik enkel nog als kantoor. De verdiepingen verhuurde ik aan een vriend/collega voor een vriendenprijsje.

Maar dat werd onhoudbaar. Ik betaalde me blauw aan verwarming en electriciteit, en de huur... tja daar maakte ik verlies op.

Dan heb ik dat huis toch verkocht en met de meerwaarde (verbouwd hè) kon ik dit kantoortje in Hoboken kopen (het gelijkvloers). Weeral met de nodige verbouwingen, maar die vielen mee. Zoals je ziet, het was een nieuw gebouw, en ik kon er mits een paar aanpassingen intrekken.


Maar ook dat was dus niet de goede oplossing. Ik heb er een beetje mijn eigen stek van gemaakt. Ik werkte veel 's nachts en bleef er dan ook vaak slapen. Na een paar jaar zag ik mijn ventje enkel nog 's avonds eventjes, en dan ging ik terug richting Hoboken. Naast kantoor was het ook mijn speelruimte geworden met de nodige spelconsoles, computers, projector...

Tot we samen hebben besloten dat we die twee moesten combineren. Mijn kantoor en zijn appartement in één. Dat zou mooi zijn. En dat hebben we nu gevonden! Begin 2010 kochten we het appartment dat we nu aan 't verbouwen zijn. Er is plaats genoeg voor de voordelen van onze 2 werelden. 5 slaapkamers hebben we omgevormd tot 2 slaapkamers en 1 ruim kantoor.

Dit is mijn werkplekje nu. En er is ook plaats voor het speelgoed :-)
En dan, sinds vandaag dus, de woonkamer ook voor een groot stuk klaar. Half september een nieuwe keuken, en een maand later kunnen we helemaal verhuizen. 't Zal tijd worden, zeker...

4 opmerkingen: