vrijdag 4 november 2011

100

Mijn blog is jarig! Dit is de honderste pagina die ik ingeef. Het voelt een beetje raar, want ik had niet verwacht dat het iets voor mij zou zijn. Maar schijnbaar doe ik dat toch graag en de mensen die het lezen, lezen het precies ook graag.

Daar was het me niet om te doen, ik wou vooral mijn ei kwijt, zoals dat heet. En er zijn al wat eieren gepasseerd! Ik weet dat het nog niet zoveel voorstelt, 100 dagen. Maar ik ben er stiekem wel een beetje trots op. Nee, niet stiekem. Dat mag ik niet meer van mijn vroegere psychologe. Je moet gewoon trots zijn, niet stiekem trots. Daar heb je niks aan, beweerde zij.

Maar dat mensen het ook echt lezen, is natuurlijk wel leuk. Maar als het niet zo was, zou ik het toch blijven doen, denk ik. Voor mij is het vooral een moment van de dag voor mezelf. In de cursus mindfulness hebben we een soort van dagmeditatie aangeleerd. Het komt erop neer dat je even je dag overloopt in je hoofd, en de goeie dingen opzoekt. De slechte dingen mag je laten bestaan en er bewust van zijn. Maar de goeie vergeet je zo gauw als je het moment niet herbeleeft. En dat doe ik met een dagboek, een blog.

Wat dus niet wil zeggen dat er altijd enkel leuke dingen passeren, dat heb je wellicht ook gemerkt. Maar de minder leuke dingen kan ik van me af schrijven, en het geeft een gevoel van opluchting.

Het wil ook niet zeggen dat elke dag per se tijdsgebonden is. Ik kan vandaag een idee of een emotie hebben en daar misschien binnen enkele weken een blog over schrijven. En vaak helemaal niet, als het niet de moeite is. Die voorlopige ideetjes hou ik bij in een draft blogpagina, dat is een voorlopig kladblaadje met enkel wat trefwoorden.

Maar ik denk dus dat ik het nog een klein beetje ga blijven doen. En ik hoop dat mensen het ook nog efkes blijven lezen. Zoniet hou ik toch koppig vol. Nè ;-)

2 opmerkingen:

  1. Congrats! die 100 zijn er sneller dan je denkt hè. Bloggen is duidelijk een meerwaarde voor jou en ook voor ons, want zo krijgen wij de kans je wat beter te leren kennen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Blijf nog maar wat bloggen, ja. :)

    BeantwoordenVerwijderen