maandag 5 december 2011

De gaasmadam

...kwam vandaag op bezoek. Hij heeft ons flink verder geholpen. Een belangrijk detail was nog niet in orde sinds de verhuis: onze gasaansluiting. In de kelder werd een nieuwe gasmeter geplaatst, de leiding was al drie keer gecontroleerd dus die is in orde. Het gas moet immers naar de 10de verdieping geraken en de oude leiding zou wel eens wat defectjes kunnen vertonen. Maar dat is dus goed afgelopen.

Vanaf nu kunnen we dus weer zoals normale mensen de kookpotten en pannen bovenhalen. Twee weken hebben we kant-en-klare maaltijden afgewisseld met improvisatie van het moment. Er zijn toch wel wat mogelijkheden als je geen kookfornuis hebt. Er was natuurlijk wel een microgolf, heteluchtoven en stomer. Daar kan je ook al alle kanten mee uit. Een Bongobon heeft ons één keer geholpen om buitenshuis een dinertje te regelen. Maar nu is het dus in orde. De twee chefs kunnen zich eens laten gaan :-)

En nee de gaasmadam is niet fout gespeld. Dialect mag hier. Hij is ook mannelijk. Het is een verhaal dat mijn moeder vroeger vertelde. In haar geboortedorp kwam steeds dezelfde man de meterstand opnemen. In die tijd leefden de mensen anders. De achterdeur stond steeds overal open, enkel deftig bezoek belde aan. De man die de meterstand kwam opnemen liep overal de huizen binnen en wist zelf waar de meter te vinden was. Onderweg naar de kelder riep ie naar de vrouw des huizes steeds: "De gaas, madam!". Zo wist de huisvrouw dat de meterstand werd opgenomen. Hij verdween even snel als ie was binnengeslopen. Van toen af noemde iedereen hem: de gaasmadam.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten