dinsdag 13 december 2011

Proces

Ik moet binnenkort voor de rechter verschijnen. Het is niet de eerste keer, en ook niet de eerste keer in deze zaak. 't Is te zeggen, mijn advokaat zal er zijn, maar ik zie dat niet zo zitten.

Een aantal jaren geleden heb ik een deontologische fout gemaakt i.v.m. mijn werk. Het is strafrechterlijk niet fout, maar een comissie heeft reeds beslist dat het deontologisch niet door de beugel kon. De fout is inmiddels rechtgezet.

Toch is er een tegenpartij die zich benadeeld voelt. Ze vraagt een - naar mijn mening - zeer hoge schadevergoeding. Het proces loopt al een hele tijd, en het kwam al voor de rechter. Toen werd beslist dat er geen afdoende bewijs was en dat er meer nodig was om de rechter te overtuigen dat er echt commerciële schade geleden is.

Ik kan hier natuurlijk geen details neerschrijven, maar het spreekt voor zich dat ik blij zal zijn dat het achter de rug is. Een juiste datum weet ik niet, binnen enkele maanden zou ik meer moeten weten. Afwachten dus...

2 opmerkingen:

  1. You will cross the bridge when you reach it Jangeox. Ik duim voor je, met beide duimen, dat de schade heel erg beperkt mag blijven..

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik duim mee voor een goede afloop, dat de schade nihil is.

    BeantwoordenVerwijderen