vrijdag 9 maart 2012

Huizenjacht

Ik ben op huizenjacht geweest. Niet om iets nieuw te zoeken, neen. We zitten nu wel goed waar we zitten. Ik heb alle huizen opgezocht nu Google Streetview bestaat. Alle 11 plaatsen waar ik ooit gewoond heb. Ja, het zijn er dus 11. Daar had ik al eens een blogpagina van gemaakt.

Maar het geeft een heel vreemd gevoel, om die allemaal terug te zien. Ik hou ze bij voor mijn archief.
Het eerste huis in Merksplas waar ik bijna 20 jaar gewoond heb. Hier ben ik opgegroeid.
Hier woonden we ook, mijn moeder had hier een wolwinkel/breiwinkel in Beerse.
Na het huis in Merksplas, zijn we naar een woonwijk in Merksplas verhuisd voor enkele jaren.Mijn eerste studentenkamer in Antwerpen. Daar heb ik vijf jaar "gewoond".

Dat werd te klein, en ik ging 3 kamers huren boven het café waar ik DJ was.Ondertussen kochten mijn ouders dit huis in Meerhout. Ik woonde er in 't weekend en mijn moeder woont er nu nog.
Mijn eerste appartement dat ik huurde in Antwerpen. Ik was net student-af en had werk gevonden. Ik heb er niet lang gewoond.

Mijn eerste huis dat ik kocht in Antwerpen. Mijn huis was het grijze. Het was vroeger een pralinewinkel. De garage en de achterliggende kamers van het huis ernaast hoorden er ook bij. Het was enorm groot. Ik woonde er alleen, voor ik mijn ventje leerde kennen. Ik heb er eerst gewoond en gewerkt, daarna gebruikte ik het gelijkvloers als kantoor en verhuurde ik de verdiepingen aan Maarten.Ik leerde Werner kennen en hij had hier net een appartement gekocht. Ik verhuurde mijn huis en kwam bij hem wonen.
Een paar jaar later verkocht ik mijn huis in Antwerpen. Maar dan had ik geen kantoor meer. Ik kocht het gelijkvloerse kantoor hier in Hoboken. Ik heb er ook wel wat "gewoond" want ik sliep er vaak en voelde me er zeker thuis, hoewel ik nog bij Werner woonde.

En dit is nu. De 9de verdieping (eigenlijk de 10e, met tussenverdieping) achteraan. Megagroot en high in the sky. Appartement en kantoor, alles in één.
Voilà, that's it. Een hele boel als je dat zo ziet. Wacht, er is er nog ééntje over...
Dit kon ik niet laten. Dit is mijn droomhuis. Het bestaat niet echt, zoals je ziet is hier een nachtwinkel. Maar in mijn dromen woon ik er bijna. Er is nog wel werk aan :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten