maandag 26 maart 2012

Spannend

Nog één les moet ik volgen om examen af te leggen. Er volgt een theoretische en een praktische proef. Mijn begeleider op de schuttersclub zegt dat hij er gerust in is dat ik zal slagen. Ik ken absoluut niks van wapens, dus voor de theorie zal ik moeten studeren. Het gaat trouwens nauwelijks over wapens, maar eerder over veiligheid en reglementering.

Dat geldt ook voor het praktisch examen. Ik schiet nu vanop 15 meter bijna alle schoten in "de zwarte bol". Dat wil zeggen in een roos waar de cirkels genummerd zijn van 1 tot 10 (10 is in de roos) schiet ik 7 of beter. En alleen als ik 10 cm naast de roos mik, want het pistool is afgesteld op de ogen van mijn begeleider. Maar ook dat heeft absoluut geen enkel belang op het examen. De examinator zal liefst hebben dat ik wel het karton van de roos raak, maar verder dan dat gaat het niet. Ook daar gaat het enkel over handelingen, automatismen, regels die je moet kennen om veilig met een wapen om te gaan.

We nemen wellicht enkele lessen extra omdat er niet onmiddellijk een examen gepland is. Kwestie van de routine niet te verliezen en het examen zelf eens goed te overlopen. En vanaf dan mag ik het alleen. Alleen naar de schietstand om toch nog heel wat beter te worden. Je moet ook met één hand kunnen schieten en ook op 25 meter in plaats van 15 meter. Als me dat ook lukt zou ik graag mettertijd meedoen aan wedstrijden.

Wat een heerlijke bezigheid :-)

1 opmerking: