vrijdag 13 april 2012

Vandaag

Verlengd weekend!

Ik heb het vanmiddag pas beslist, hoor. Op de middag nog aan iets nieuws beginnen dat een week programmatie vraagt is geen goed idee. Toch niet als dat een vrijdagmiddag is. Dan maar vakantie.

En wat doe je dan als er ineens enkele uren vrij zijn? Euhm, dat weet je wel zeker? Ik begin op de website van geocoaching.com te zoeken naar een schat die ver af ligt. In mijn statistieken is mijn meest oostelijk gevonden cache onnozel. In het noorden was ik al in Nederland, in het zuiden in Bouillon. Het westen valt ook wel mee, maar oost dus niet. Ik denk aan een kleine multicache in de provincie Limburg. Dat moet lukken op een vrijdagnamiddag.

Terwijl ik zoek krijg ik telefoon. Mijn geocachebuddy heeft middagpauze en staat op de Meir voor de vijfde keer rondjes te draaien rond één onnozel filmrolletje dat hij maar niet kan vinden. Ik heb al eens twee keer meegezocht, maar het is hopeloos. Stadscaches zijn een ramp, ze liggen zo goed verstopt dat je ze echt niet ziet. Anders zou elke voorbijganger het ding kunnen oprapen en dat is niet de bedoeling. Maar hij ligt er dus zeker! Op de Meir in Antwerpen, duizenden mensen lopen er dagelijks voorbij en niemand ziet hem. Het idee is zo intrigerend dat ik besluit om mee te gaan zoeken.

Als ik aankom vlak naast de Geoxwinkel (waar ik NIET binnen ben geweest!!!) loop ik mijn cachebuddy tegen het lijf. Hij heeft hem net gevonden! Je kan bijna niet geloven dat het zo simpel is. Hij hangt dus echt op ooghoogte en niemand ziet het ooit. Onze namen in het logrolletje geschreven en online gelogd. Eindelijk is ie gevonden. We kunnen weer rustig slapen.

We besluiten de de Keyserlei ook te proberen. Dat is geen typfout, twee keer de :-) Daar ligt er een van dezelfde soort, dus wie weet. Maar helaas ook hier geen succes. Mijn compagnon zijn middagpauze zit erop dus hij laat me alleen. Ik zoek nog zeker een uur verder, zelfs onder de grond. In de metro ligt hij niet. Ook niet in de parking van de Match. Man man man wat is dit moeilijk...

Na de middag besluit ik om niet meer naar Limburg te rijden. Dan zou ik veel te laat thuis zijn. Gelukkig heb ik alle caches op mijn Tomtommetje staan en ik zie ze dus passeren als ik op de autosnelweg rijd. Ik rijd door de Kennedytunnel en zie ineens dat daar die 'H'alt cache ligt waar ik al eens over geblogd heb. Ik heb een statief en een laptop nodig, en het moet valavond zijn. Dat is het allemaal niet, maar ik moet wel eerst gewoon de schat vinden natuurlijk. Op de brug vind ik er geen, maar wel een tag met coördinaten. Die leiden naar een bos naast de snelweg en daar kost het me een half uur om het ding te vinden.

Ik besluit om niet te loggen in het logboekje. Je moet immers een foto nemen en ik wou een timelapse in de plaats. Ik moet dus terugkomen vanavond of later, als het weer goed is.

Ik hou de zonsondergangen in 't oog.

2 opmerkingen: