zaterdag 21 april 2012

Werner Meus

Pastinaaksoep met appel, bloemkoolgratin met gehakt en laxpudding. Drie keer Jeroen Meus, twee keer dagelijkse kost en ééntje uit Plat Préféré. Natuurlijk heeft mijn ventje die boeken. Ik moest het nog even bevestigen via een SMS vandaag, want ik denk dat hij het derde boek anders nog eens cadeau had gekregen. Maar nee, hij had hem al. Ik heb het subtiel moeten vragen, want wat weet ik ervan? Ik weet de kookboeken zelfs nog niet staan.

Maar dat ie dat goed heeft gedaan spreekt voor zich. Het was weer in orde. Gisteren ook trouwens, maar toen was er minder bezoek dan vandaag. Alle gasten waren het erover eens dat ie dat goed doet. We gingen dat veel meer doen, zo weer mensen uitnodigen en etentjes geven. Dat is heel gezellig en vroeger gebeurde het wel vaker. De verbouwingen gooiden roet in het eten, maar nu alles klaar is (ahum) kan dat dus weer.

En we zijn goed begonnen. Vandaag was "de familie" aan de beurt. Geen bloedverwanten hoor, gelijkgestemde zielen. We hebben allemaal dezelfde interesse. Mannen ! Doe daar wat champagne en wat witte wijn bij en je hebt een keiharde garantie voor een super leuke avond. En dat was het echt wel. Gek genoeg hebben we een deel van de avond gebruikt om een vreemde discussie te starten. Ah ja, want ik doe dus niet meer mee hè. Wel met het eten, het lachen en de gezelligheid. Niet meer met de champagne en de witte wijn. Uiteraard kwam het punt ter sprake en blijkbaar is het hele idee waarom ik dat doe en hoe dat nu werkt in de AA helemaal niet zo duidelijk.

Ik denk niet dat ik kan zeggen dat het iets aan de sfeer verpest heeft. In tegendeel, ik vond het super gezellig. Ik heb ook meteen duidelijk gemaakt dat het mij nooit zal storen dat andere mensen wel champagne drinken. Ik heb zelfs de glazen gevuld. Allemaal mooie coupes met bubbels. Eéntje had bubbels van Cola Zero.

We gaan dat weer meer doen. Oeps ik voel een voornemen, da's altijd gevaarlijk. Maar er zijn nog mensen die we willen vragen. We lopen wat achter nu, we hebben een tijdje niemand kunnen vragen, we konden enkel gevraagd worden. En daar mag opnieuw een evenwicht in komen. We zijn alvast goed gestart.

1 opmerking: