zondag 22 april 2012

Big Brother

... is definetely watching me!

Ik heb een applicatie op mijn iPhone geïnstalleerd. Eentje waar ik zelf bang voor ben! Het is helemaal tegen mijn natuur en ik vind het een beetje spooky. Vanaf nu kan mijn ventje mij altijd volgen. Hij zal constant weten waar ik zit. Straf hè! Niet straf dat zoiets technisch kan, maar dat ik zo ver wil gaan :-)

Het wil zeggen dat ik het zelf wel belangrijk vind. De applicatie gaat elke 15 minuten de GPS coördinaten doorgeven aan een server. Mits de juiste login kan je dan op een website zien waar ik me exact bevind. Je ziet ook meteen een kaart en als je dat wil, zie je ook in streetview wat ik daar te zoeken zou hebben. Daar gaat mijn privacy.

Ik heb er natuurlijk goede redenen voor. Om te beginnen zal ik wel zelf beslissen wanneer de applicatie zal draaien. Ik zal ook steeds zien aan een icoontje op de GSM dat het GPS signaal getraceerd wordt. Iemand heeft me erop gewezen dat ik best wel wat risico's neem. En ik had dat idee zelf ook al gehad, maar vond niet meteen een pasklare oplossing.

Vanavond ben ik drie schatten gaan zoeken aan de verbrandingsoven van ISVAG in Wilrijk. Het werd laat en bij de laatste schat was het pikdonker. Het gebied is moeilijk toegankelijk, zelfs wat moerassig. Er zou wel iets kunnen foutlopen en niemand zou weten waar ik ben. Ik weet nu eenmaal niet op voorhand waar een schattenjacht me naartoe zal leiden. Toen ik alleen in het verlaten fort rondliep of in de brug van de ring kroop wist ik dat ook niet op voorhand. Je ziet het pas als je er bent. Ik kan heel goed inschatten wanneer iets te gevaarlijk is, en dat zal ik nooit doen. Maar je weet natuurlijk nooit, ik ben ook niet in perfecte gezondheid.

Dus vanaf nu staat de GPS tracker aan als ik ga geocachen. Dat mijn ventje direct zei dat ik dat altijd moet inschakelen, dat kan je wel voorspellen zeker. Hoe ver ik daar in wil gaan, dat wachten we nog even af. In principe kan het geen kwaad want ik doe niks verkeerd. Maar het idee is toch wel even wennen :-)

1 opmerking:

  1. Das inderdaad spooky... Maar het zal je ook wel een veilig gevoel geven tijdens het cachen. Laat het vooral je plezier niet bederven.

    BeantwoordenVerwijderen