donderdag 3 mei 2012

300064

Ik hou van cijfertitels. Dit is het aantal lijnen dat ik ingetypt heb sinds ik in 1996 begon te werken als programmeur. Het is eigenlijk meer, want dit is het aantal lijnen van dat ene computerprogramma voor drukkerijen dat ik heb geschreven. Ik schreef ook 9 andere programma's maar die zijn veel kleiner. Die laten we even buiten beschouwing.

Reken je even mee? 300000 lijnen. Als er 40 lijnen op een pagina staan heb ik ongeveer 25 boeken geschreven. Als je het zo bekijkt, is dat al een hele carrière, niet?

Toch is het de vraag hoeveel boeken, pagina's of lijnen er nog bijkomen. Een tijdje geleden was het al twee voor twaalf, en intussen is het nog later. Hoe het verder gaat is dus een vraag waar het antwoord uitblijft. Zoals het er nu uitziet zal het wellicht niet meer mijn hoofdbezigheid kunnen zijn de komende jaren.

En dan maak ik me plots de bedenking dat ik helemaal niet kan typen! Mijn eerste werkgever vond dat al zo grappig. Het kan toch niet zijn dat iemand die werk zoekt als computerprogrammeur met twee vingers typt? Hij moest er erg om lachen, maar het heeft zijn beoordeling van wat ik voor hem presteerde niet vertroebeld. Hij was erg tevreden over het werk dat ik toen had geleverd. Wellicht was dat ook wel minder toen ik besliste om daar weg te gaan, maar dat is niet ongewoon.

Toch is dat net het stuk dat nu ontbreekt. Waardering voor iets wat je doet. Soms is iets goed en soms is het wat minder, dat is bij iedereen zo. Maar als ook iets dat goed is niet meer gewaardeerd wordt, moet je andere manieren vinden om gewaardeerd te worden.

Wordt wellicht vervolgd.

4 opmerkingen:

 1. Waardeer jezelf Jan. Geloof in jezelf en weet wie je bent en wat je doet. En daarna wens ik je een werkomgeving toe waarin je nog extra aanmoediging krijgt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Idem Bittersweet.

  En als je niet kunt typen: er bestaan triljoenen onnozele spelletjes waar je binnen én minuut (of twee) zoveel mogelijk woorden of zinnen juist moet typen. Combineer dat met een gezonde dosis competitiviteit en binnen de kortste keren typ je geweldig.
  En anders bied ik mij wel aan als secretaresse, ik typ belachelijk rap naar 't schijnt. Dat staat toch ineens al goed, dat je een secretaresse hebt, niet? ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed plan Upje. Wat vraag je zo per uur? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Op sollicitaties zeg ik altijd: "Ik ga ervan uit dat u mij wel een fair voorstel zult doen. Geld is niet het belangrijkste voor mij, maar ik wens wel eerlijk verloond te worden." Iets met ballen en kampen (niet die van mij!) dus :D.

  BeantwoordenVerwijderen