vrijdag 4 mei 2012

Ik kan fietsen !

Ik kon het al langer. Ik heb het geleerd toen ik nog Jantje was. Maar het was gestopt in oktober 2010. Ik werd geopereerd aan een hernia en bleef achter met rugpijn. Er zijn nu nog twee van die beestjes die in de weg zitten en langzaam aan was ik weer begonnen met bewegen. Maar enkel wandelen dus, want fietsen lukte niet. Ik had trouwens net een hometrainer gekocht om weer wat fitter te worden toen de suikertjes me parten speelden. Ik weet het, er zijn kosten aan.

Maar nu, vandaag, anderhalf jaar later had ik beslist om een fietstocht te doen. Het begin-van-de-maand gevoel speelde me parten. Ik had even niks beters te doen op deze vrijdag en dit leek me een leuke uitdaging. Het meest oostelijke punt van mijn statistieken op de geocache website moest er vandaag aan geloven. Hoe kan je dat beter aanpakken dan een fietscache in de provincie Limburg?

En dat is wonderwel gelukt. Vanmorgen geen pijnstillers en ontstekingsremmers genomen. Vaak zijn ze nog nodig want pijn is er altijd wel. Maar dit is al lang draaglijk en ik wil nu echt weten wat de invloed is van een tocht met de mountainbike inclusief rugzak. En nu lukt het dus wel, ik probeerde een half jaar geleden nog eens maar dat liep niet goed af.

Nu dus geen extra pijn gevoeld en in 't vervolg kan ik dan ook de nieuwe hobby met de fiets aanpakken. Mijn geobuddy zal blij zijn. Ik natuurlijk ook.

Ah ja, 14 schatten gevonden, waarvan één hele mooie. En één dagje dichter bij mijn meimaand-cachemaand belofte. Het GoPro cameraatje nu eens getest met de "chest-mount", dat is een klein kluwen van riempjes die je op je borst aanbrengt. Dan ziet de schattenjacht er zo uit:

Fietscache Zolder2 opmerkingen:

  1. Gewoon subliem Jan! Hahahah ik lag helemaal in een deuk bij die eerste schatkist! Goed gevonden!
    Vond het wel een beetje spooky met je camera op die manier bevestigd: het lijkt wel alsof de kijker zelf op de fiets zit en ik wou constant dat tweede hand op het stuur zetten. Toppie!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Als ik je zo zie fietsen, lijk je wel precies zat ;)

    BeantwoordenVerwijderen