dinsdag 22 mei 2012

Smile

Dat is nu al een tijdje dat ik rondloop met die GoPro camera. En er gebeurt iets raar.
De camera is heel klein en ik monteer hem met een chesty op mijn borst. Dat is een soort van harnas met flexibele riemen. Het toestelletje is klein, maar valt best wel op. Ik heb ook redelijk idiote riemen aan mijn lijf hangen en op de camera knippert er een rood licht.

Toch is er niemand die er aandacht aan schenkt. Soms zie ik wel eens iemand kijken die zich wellicht afvraagt wat het ding doet, maar niemand trekt zich er iets van aan. Ik kom in een benzinestation, een krantenwinkel of een supermarkt en de mensen aan de kassa kijken niet op. Ik bestel een Cola Zero op een terras en de ober stelt zich geen vragen. Nog niemand heeft gevraagd of ie in beeld is. Moest ik mijn gewone camera in de hand houden en exact hetzelfde doen, dan kwam ik overal in de problemen. Mensen willen niet zomaar ongevraagd gefilmd worden. Mensen zouden zich afvragen wanneer het op TV komt.

Ook bij mensen die ik wel ken is het anders. Het ding neemt constant op en als we geocachen staat het dus vaak uren aan. Eerst ben je wel wat onwennig omdat je weet dat je in beeld bent, maar na een tijdje is het gevoel helemaal weg. Ik ga natuurlijk met die beelden ook niks raar doen, en ik zal bijvoorbeeld niks op Facebook zetten als ik weet dat de persoon het niet graag heeft.

Maar nu heb ik dus dagen en dagen film. En daar kan ik niks mee doen. Handiger zou zijn als de camera wist wat de hoogtepunten van de dag waren, maar zo slim is hij niet. Ik ga dus uit die lange film dingen knippen en plakken zodat ik een overzichtje van de dag heb. Alleen is dat veel werk en het komt er niet van. Je zou immers elke dag opnieuw moeten afspelen voor je weet wat je wil bijhouden en wat niet. Ik vergeet alles, dus het zou een handige tool zijn om dingen te onthouden. Het komt er nu dus op aan om ongeveer te weten wanneer je wat hebt gezien zodat je in de film kan verderspoelen tot dat punt. En de rest van de film weggooien.

Ik zoek een technisch snufje dat dat in mijn plaats kan doen, maar ik heb geen idee hoe dat zou kunnen. Tot die tijd blijf ik dat manueel doen. Maar het is wel heerlijk om die stukjes film daarna weer te bekijken. Het idee van de herinnering levend te houden lukt zo wonderwel. Het is een leuke manier om mooie momenten te onthouden zodat ik ze later kan herbeleven. Een beetje zoals wat ik hier probeer op te schrijven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten