vrijdag 18 mei 2012

Smurfen

Een speciale geocache wandeling vandaag. Voor de kenners: 6 singles, één mystery die eigenlijk een multicache was met acht waypoints en een stash. Voor de niet kenners: een heleboel dingen te zoeken in de velden. Potjes met papiertjes waar je je naam op schrijft, ijzeren plaatjes met getallen die je intypt in je GPS en andere vreemde manieren om coördinaten te ontdekken in de bossen en de velden.

En een speciale wandeling omdat mijn ventje deze keer nog eens meeging. De vorige lange schattenjacht die hij meedeed viel wat tegen omdat we meteen al vastliepen bij het derde punt. Als je deze hobby niet lang doet is dat even wennen, het niet vinden van een schat. Het geeft het gevoel alsof je middag verpest is. Na een tijd went dat wel, want we vullen eventueel verloren tijd telkens op met andere kleinere uitdagingen.

We waren op stap met drie diabeetjes en één niet-diabeet. Die kent de club al een beetje, want hij ontmoette al enkele mensen uit mijn nieuwe vriendenkring. Maar een namiddag gaan stappen is toch wat anders dan samen naar een voordracht luisteren over diabetes. Gelukkig ging dat heel erg goed. Er ontstond vanzelf een taakverdeling. Er werd veel gestapt, gebabbeld en op schatten gejaagd.


En deze twee schatten waren er ook weer bij. Het zit blijkbaar in de genen dat ze heel erg snel uit de startblokken schieten om achter een balletje aan te lopen. Ik kan me niet inleven in hun leefwereld, maar het is duidelijk dat ze er van genoten hebben.


Deze afsluiter zijn we niet gewoon. Normaal zoeken we een gezellig restaurant maar deze keer bleek de wandeling met haar 16 km en 15 te zoeken schatten/hints toch wat lang uit te vallen. Dus noodgedwongen een kleine culinaire uitschuiver die je als diabeet af en toe best mag doen.


Ah ja, de titel... we gingen dus op zoek naar smurfen. Brilsmurf, smurfin, lolsmurf, knutselsmurf en babysmurf. Verder waren ook Gargamel en Azraël nodig om alle tips te verzamelen. Dan begon de schattenjacht naar grote smurf. Leuke puzzels, een heerlijke namiddag en avond. Tegen de tijd dat alles gevonden was kwam de zaklamp al van pas.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten