donderdag 12 juli 2012

Dresscode bis

Ondertussen is het meer relaxed. Geen eerste indruk meer die je kan verpesten. Daarom komt het ook niet meer zo nauw, dus dat hemd met lange mouwen kan je vergeten. Het is ook nooit in the picture geweest, alleen in mijn gedachten. Ik dacht dat het zo hoorde maar ik zat er naast.

De collega's zijn even casual. Het deftigste wat ik zag is een hemd met korte mouwen. Van daar wordt het alleen maar meer casual: van een brave polo naar een t-shirt met heftige metal prints. Ik heb het natuurlijk enkel over de heren en de jongens, want dameskledij kan ik niet beoordelen. Het ziet er altijd wel uit alsof de dame in kwestie op zijn minst lang nadacht vanmorgen toen ze voor de spiegel stond. Wellicht is dat ook vaak zo.

En net toen ik dacht dat het voor een tijdje geen zorg meer behoefde, staan we opnieuw bij af. Wat zal ik dragen dinsdag? Je krijgt maar één keer de kans om een eerste indruk te maken, weet je nog? Misschien heeft mijn gesprekspartner nu wel hemd en das aan. Misschien moet het daar anders dan hier.

Hier en daar? Ja dus, ik werk hier nog maar pas en daar is al een nieuwe uitdaging. De huidige is immers maar van korte duur en als alles naar plan verloopt is het project begin september klaar. Of toch het stuk dat dringend een freelance programmeur nodig had om een tandje bij te steken.

En het is niet stil geweest. Vier dagen na elkaar kreeg ik telefoon. Het is een beetje vervelend omdat ik in een kantoor zit waar wel wat mensen bij mekaar zitten. Voor dat soort gesprekken moet je je even afzonderen, want dagprijzen en termijnen hoor je niet en plein publique uit te spreken in een kantoor waar informatici stil hun werk doen.

Maar dinsdagavond dus een nieuw gesprek. Dit keer zou het dus Gent kunnen worden. Het tarief en de termijn zijn aangenaam. Ook de afstand is makkelijker te overbruggen en het project klinkt weer heel interessant.

En om niet meer na te moeten denken over de dresscode zal ik exact hetzelfde dragen als op het vorige gesprek. Misschien is het wel een lucky outfit ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten