zondag 15 juli 2012

Geonewbies

Vandaag nog eens een geocache gedaan. Nu is dat nieuws! Het was immers lang geleden. De statistieken van de maand juli bestonden zelfs nog niet. Ik was in gezelschap van twee nieuwelingen in het avontuur en dat is telkens even afwachten.

Eerst en vooral had ik een goede keuze nodig. Nog niet lang geleden liep het nogal fout toen er nieuwelingen bij waren. Het feit dat je een cache niet vindt in je eerste avontuur is niet leuk. Toch gebeurde dat toen, maar het was zeker niet door een gebrek aan ervaring. Wel door een foutje op het terrein. Door snoeiwerkzaamheden was er een tak van een boom verdwenen die cruciale informatie bevatte om de schat te vinden. We hadden de legger daarvan op de hoogte gebracht, en sindsdien stond deze opnieuw op mijn todo lijst.

Dus voor mij was het de tweede poging, voor mijn gezelschap vandaag de allereerste schat. Ik had me een beetje ingedekt door deze wandeling te kiezen want mijn vaste geocachebuddy had hem inmiddels ook gelogd. Moest ik opnieuw vastlopen dan was er dus eventueel een hulplijn.

Gelukkig was dat niet nodig. De waypoints, dat zijn tussenstopjes waar coördinaten verstopt zijn, werden redelijk vlot gevonden. Sommigen wel wat lastiger dan anderen, maar de nieuwelingen waren heel erg op hun qui vive. Wat er moest gezocht worden, daar kon ik niet echt een antwoord op geven. Het blijft immers telkens een nieuw avontuur. Wel kon ik aangeven dat alles wat ook maar een beetje abnormaal lijkt, dat meestal ook is. Zelfs een bordje dat een wandelpad aangeeft en twee millimeter van de paal hangt waar het op vastgeschroefd is, werd opgemerkt. En het bevatte inderdaad de nodige hint om naar de volgende stap te kunnen. Knap gedaan, newbies ;-)

Hetzelfde scenario bij het laatste punt. Dat zijn de coördinaten waar we een schat moesten vinden. Niet eenvoudig in een bos waar je GPS toestel je een beetje in de steek laat. We hebben de locatie moeten afpassen zoals een landbouwer zijn veld opmeet. Elke stap zal ongeveer een meter zijn. Zonder resultaat helaas. Tot één van mijn collega's besliste om het nog eens te proberen. Hij komt op hetzelfde punt uit, op een zandbergje. Misschien was zijn aandacht te veel gericht op het GPS toestel en niet op het terrein. Het doet me denken aan die geocache t-shirt waar een mannetje in een ravijn gaat vallen omdat ie enkel op zijn schermpje kijkt. In ieder geval, de collega schuift van de berg en legt per toeval de vindplaats bloot.

Hoe je een schat vindt, maakt niks uit. Dat je hem vindt, dat is het enige dat telt. En dat is heel vlot gelukt.

TFTC :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten