maandag 6 augustus 2012

Alaska

Misschien moest ik wachten tot er een hittegolf kwam vooraleer ik hem echt wou installeren. Er blijft dat probleem van de aan/uit knop die wat hapert. Als ik iets moet doen, is er een duidelijke reden nodig om in gang te schieten. Maar deze keer keer dus niet. Voor de installatie werd er al een gaatje geboord door een meneer die dat goed kon.

De airco is mee verhuisd. Dat is het voordeel als je kant-en-klare toestellen koopt die je zelf kan plaatsen zonder dat er een vakman aan te pas komt. Mijn kantoor in Hoboken had dat nodig, een goede airco. Ik had een firma laten langskomen die een echt professioneel model had geplaatst. De prijs was navenant, maar het zijn onkosten op de firma, je kent dat wel. Helaas was de nieuwe buurman niet akkoord. Hoewel ik ervan overtuigd was dat ik gelijk had, kwam er een advokaat aan te pas om het geschil te beslechten. In mijn nadeel dus, wel te verstaan.

Mijn buitenunit hing bevestigd aan mijn buitengevel van mijn kantoor. Maar genoeg keer het woordje mijn gebruiken in één zin heeft de wet niet veranderd. En die was onduidelijk. Ik had gelijk want het was mijn buitengevel. Hij had gelijk want de buitenunit hing enkele centimeters boven zijn grondgebied. Helaas kon ik er niet tegenop en had geen keuze dan de dure unit af te breken.

En daar zat ik dan in een kantoor dat door servers oververhit werd. Mijn oplossing was niet elegant, wel efficiënt. Ze heette Alaska. Het is een merk van airco toestellen die je zelf kan plaatsen. Ik was net bekomen van de factuur van het andere model, en veel meer kon er niet af. Maar Alaska is belachelijk goedkoop. Voor de prijs van één toestel zoals dat was geplaatst kon ik 12 Alaska's kopen.

Ik heb er "maar" drie gekocht. Eéntje had ik eigenlijk al, dat was zo'n draagbare met wielen. Maar de twee anderen zijn echte units zoals die dure, maar dan een prijskaartje zoals in de Aldi folders. Twee heb ik er geïnstalleerd. Maar het probleem van de buitenunit was niet opgelost natuurlijk, deze toestellen hebben ook zo'n buitenunit die wat lawaai maakt. Ik plaatste ze binnen, één in de keuken en één in een achterkamertje dat ik niet gebruikte. Omdat die kamers dan veel te heet werden, moest de hete lucht weggeblazen worden uit de keuken en de achterkamer. Dat deed ik met twee zware buisventilatoren van industriëel kaliber. De ene kwam dus uit in de tuin van mijn lieve buurman. Die had nu meer lawaai dan vroeger, maar ik deed wettelijk niks fout meer. Ik bleef met de technische installatie binnen mijn grondgebied. Lawaaihinder was er wel, maar die was binnen de wettelijke normen. Dat was trouwens al zo met de originele unit, daar kon hij niks op aanmerken.

En nu staat dus één van de drie modellen in mijn nieuw kantoor. Hij staat nog, voorlopig op een stoel. Hem ophangen aan de muur doen we nog even niet. Maar het is dus terug lekker koel binnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten