dinsdag 7 augustus 2012

Antwerpen vs. Aalst

Of hoe het twee maanden geleden was en hoe het nu is. Een groot verschil op alle vlakken, maar dat speelt nu niet mee op deze pagina. Wat het met mijn bloedsuiker doet, dat baart me zorgen. Ik weet immers dat het vaste ritme van maaltijden en de vaste structuur die ik had in de maaltijden nu zoek is. Op zich is dat niet slecht. Verandering van spijs doet eten.

Maar wat doet het met de bloedsuiker en zal mijn HbA1c gestegen zijn binnen enkele weken als ik nog eens langs het ziekenhuis ga. Het worden jaaronderzoeken deze keer, met extraatjes... scanners en zo. Maar de A1c blijft altijd spannend. Het zegt hoe goed je geregeld bent, en in principe dus ook hoe goed je je best doet. Dat is relatief, ik weet het. Mensen doen soms heel erg hun best en hebben toch geen goed resultaat. Het blijft diabetes, dat is geen exacte wetenschap. Insuline is een hormoon en hormonen doen soms raar ;-)

Maar ik ben blij met alle gadgets die aan mijn lijf hangen. Ze geven me gemoedsrust en... grafiekjes !Dit is een dag van enkele maanden geleden toen ik nog thuis werkte in mijn kantoor in Antwerpen. De bedoeling is om de lijn binnen het groene vak te kleuren. Dat lukt me meestal omdat ik bruine boterhammen eet met veel beleg. En 's avonds afgewogen porties van dingen die ik goed kan inschatten. En dat zie je dus:Dit is een maandag in Aalst. Maandag overnacht ik in een hotel en eet ik in een restaurantje. 's Middags is er vaak een lunch in Aalst city als ik mijn boterhammen vergat te smeren. Ik vergeet veel ;-)Je zou dus denken dat het behoorlijk slechter is. Ik moet meteen zeggen dat ik de grenzen zelf streng heb gezet, strenger dan wat de dokter voorstelde. Maar je ziet duidelijk dat het veel meer schommelt. Toch nam ik een gemiddelde van de laatste 2 maanden, en dat komt uit op een bloedsuiker van 99 mg/dl. Dat is heel erg goed. Sterker nog, het is exact even goed als mijn meting in het ziekhuis van enkele maanden geleden. Toen had ik ook een 2 maandelijks gemiddelde van 97 tot 101 (er zijn 2 methoden).

Het blijft dus afwachten, maar het ziet er dus zeker niet naar uit dat ik mijn bloedsuiker minder onder controle heb. Hij schommelt meer, maar op 't eerste gezicht is ie gemiddeld gelijk gebleven. We wachten af tot 30 augustus. Dan komt het verdict ;-)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten