maandag 27 augustus 2012

Cool

Wist je dat het niet meer cool was? Ik wist het niet. Ik bedoel dus het woordje zelf hè. Cool is niet meer cool. Ik vind dat mega jammer.

Maar ik ben het er niet mee eens. En ik heb vandaag het bewijs gehoord dat het niet zo is. Ik was in Aalst tijdens mijn lunchpauze een winkel binnengestapt. Ik kwam er al een aantal keer de afgelopen week, maar ik kocht er niks. Het is een kei coole winkel. Voor jeugd tot 16 jaar of zo. Ze verkopen allerlei streetwear zoals jackets, caps, baggy jeans... alles wat een skater maar graag heeft. Je moest eens weten hoeveel ik moest googelen om de vorige zin te typen.

Maar ik kwam dus al een paar keer binnen en kocht niks. De juffrouw achter de toonbank lachte altijd wel maar dacht wellicht: wat komt die hier doen? Ik had al wel eens een broek gepast, maar dat was mijn ding niet. Ze moeten nu zo breed zijn onderaan en dat vind ik maar niks. En ik had een jas gepast. Een kei coole jas! Ma echt hè kei cool. Ik weet nu dat ik dat weer mag typen.

Wacht! Ik had die jas gezien in de etalage aan de enige paspop die het winkeltje heeft. De paspop was echt cool. Dat kwam door de jas natuurlijk. Er staat een bom op langs de voorkant, en vanachter staat het woord "huge". Waarom weet ik niet, maar ik vind het wel cool. Maar de jas paste niet voor mij. Alle maten van small tot extra extra large hingen in het rek. Alleen large was er niet, en die heb ik net nodig. Maar vandaag was ik weer in die winkel omdat ik dacht dat die pop wellicht de large aanhad.

Ik sta in de winkel en vraag het aan een hele jonge Afrikaanse jongen. Ik zou niet geweten hebben dat ie daar werkte, moest ie niet bezig zijn met t-shirts te arrangeren. Hij zag er net uit zoals de jeugd die er rondhing. Maar hij werkte dus daar, wellicht als jobstudent. Ik vraag hem of ze de jas in een large hebben, en hij zegt: ja hoor. We hebben alle maten van die jas één keer, want het is de nieuwe collectie. Hij vond het een coole jas. Echt met dat woord dus. Hij zegt ook dat de paspop wellicht de large aanheeft, want dat is altijd zo. Hij gaat hem halen, en hij past mij perfect.

Ik kom aan de kassa en de juffrouw lacht nu breder dan anders. Wellicht omdat ik nu dingen koop zeker? Ze kijkt naar de jas, maar er hangt geen prijs in. Ah, zegt ze, dat komt omdat wij allemaal zo enthousiast waren toen die jassen binnenkwamen. We vonden het kei coole jassen! En de large hebben we meteen aan de paspop in de etalage gehangen. Vandaar geen prijs in de jas.

Ik zeg nog dat ik me nu 10 jaar jonger voel met die jas. Ze lacht en zegt dat dat het belangrijkste is. Niet hoe oud je bent, maar hoe oud je je voelt. Ik zeg dat ik 42 ben en ze antwoordt: dus eigenlijk ben je maar 32. Dat is jonger dan ik!

Maar ik vind de jas dus super mega kei cool. OK da's erover. Maar vanaf nu mag ik weer zeggen dat ie cool is.

Aah, dit is 'm. Cool hè ;-)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten