vrijdag 28 september 2012

Low

Ik zei al bij het vorige gesprek bij mijn suikerdokter dat ik erg laag sta sinds ik in Aalst werk. Erg vond hij dat niet, want als je laag staat zonder dat je hypo's hebt is dat gezond. Het is ook in mijn geval niet erg omdat ik in principe geen hypo's krijg met de sensor die me constant bewaakt.

Dat laatste klopt niet helemaal, want soms zit de sensor ernaast. Of soms waarschuwt hij me wel op tijd maar negeer ik de alarmen. Een ding dat heel de dag piept verliest een beetje zijn autoriteit op momenten die echt belangrijk zijn. Ik zou beter wat sleutelen aan de alarmen zodat hij minder piept in situaties die (nog) niet erg zijn.

Maar soit, ik heb deze grafiek eruit gekregen. Ik wist niet dat ie bestond trouwens. En het zegt heel veel. Hij zegt rond elke maaltijd hoe vaak ik te hoog of te laag sta. Het leuke is dat er niet vanuit gaat dat je elke dag om 7u je ontbijt neemt, maar hij zal het echte tijdstip nemen. De pomp weet namelijk wanneer je insuline geeft voor je ontbijt.


Nu is 't simpel: oranje is te laag en geel te hoog. Dat zegt genoeg zeker? Ik moet wel zeggen dat er bijvoorbeeld 1u na het ontbijt een streefwaarde van 100-160 in zit. Je moet dus meer dan 100 hebben. Daar wil ik nog wel eens over discussiëren maar soit... Zonder dat je in detail hoeft te kijken... ORANJE !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten