zaterdag 15 september 2012

Verlengd

We blijven nog een maandje langer in Aalst. Het zal nu dus eind oktober zijn als de opdracht stopt. Wat gepland was als een korte opdracht van twee maanden is dus nu dus verdubbeld. Het spreekt voor zich dat ik daar erg blij mee ben. Het zal wellicht ook willen zeggen dat men best tevreden is over mijn werk. En het komt goed uit, want nieuwe mogelijkheden bieden zich al wel aan, maar ze hebben één ding gemeen: het is niet heel erg dringend precies.

In het eerste plan was de afstand Antwerpen - Aalst best doenbaar. Dat was grotendeels omdat het toch zomervakantie was. Nu is dat ondertussen wel een ander verhaal. Ik verlies toch een drietal uur per dag in de auto. Daarom keek ik even op de website van de NMBS om te zien hoe lang ik er dan over doe. Sneller zal het niet gaan, maar als ik dezelfde tijd rustig in de trein kan doorbrengen, dat is toch wat aangenamer.

Het eerste zoekresultaat was hilarisch. Als ik om 7u31 vertrek, ben ik om 10u23 in Aalst. Bijna 3 uur onderweg. Misschien komt dat door de rijrichting van de trein. Ik moet in Berchem de trein nemen naar Antwerpen Centraal. Dan de metro naar linkeroever. Daar wacht er een bus die me naar Sint Niklaas brengt. Gelukkig is er vanaf daar een vlotte busverbinding richting Aalst.

Of ik vertrek 10 minuutjes later met een trein naar Brussel Zuid en stap dan over op een trein richting Aalst. Iets na 9u ben ik dan ter plaatse. Dat is best doenbaar met onze glijdende uren.

Er is nog een voordeel. Ik zal zo ook verplicht worden om mijn huurautootje niet meer te verlengen. En de andere te laten repareren en te laten keuren. Hij staat er nog trouwens, helemaal alleen geparkeerd op de Singel. Ik ben gaan kijken en alle onderdelen hangen er nog aan. Er zitten geen papieren onder de ruitenwisser en ik heb nog geen wielklem.

Oef :-)

Nu zal ik wel de kans krijgen om even een snipperdagje te nemen. Dan kan de auto gerepareerd en/of gekeurd worden. En ik kan nog eens gaan lunchen zoals ik dat beloofd heb. Lunchen zoals vroeger: het soort luch waar je verlof voor moet nemen. Oei, misschien ineens twee dagen reserveren dan. Anders is de auto niet in orde of kan de lunch niet doorgaan zoals dat hoort.

Mannen maken plannen...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten